Σεξ: Πώς επηρεάζει η σεξουαλική επαφή τον εγκέφαλο;


Για να αισθάνεται το σεξ ευχάριστο, ο εγκέφαλος πρέπει να ερμηνεύει τις σεξουαλικές αισθήσεις ως ευχάριστες. Τα νεύρα στις σεξουαλικές περιοχές του σώματος στέλνουν συγκεκριμένα σήματα στον εγκέφαλο και ο εγκέφαλος χρησιμοποιεί αυτά τα σήματα για να δημιουργήσει διάφορες σεξουαλικές αισθήσεις. Οι νευροδιαβιβαστές είναι χημικοί αγγελιοφόροι που βοηθούν τον εγκέφαλο να επικοινωνεί με άλλες περιοχές του σώματος.

Επιδράσεις του σεξ στον εγκέφαλο

Αρκετοί νευροδιαβιβαστές έχουν ρόλο στη σεξουαλική ευχαρίστηση:

  • Τα επίπεδα προλακτίνης αυξάνονται αμέσως μετά τον οργασμό. Αυτή η ορμόνη μπορεί να σχετίζεται με μειωμένη σεξουαλική απόκριση, η οποία μπορεί να εξηγήσει την περίοδο ανθεκτικότητας.
  • Η ντοπαμίνη είναι μια ορμόνη που συνδέεται με το κίνητρο και την ανταμοιβή. Αυξάνει τη σεξουαλική διέγερση και το σώμα την εκκρίνει κατά το στάδιο της επιθυμίας.
  • Η ωκυτοκίνη, επίσης γνωστή ως η ορμόνη της αγάπης ή του δεσμού, προάγει τα συναισθήματα οικειότητας και εγγύτητας. Το σώμα το απελευθερώνει μετά τον οργασμό.
  • Το σώμα απελευθερώνει σεροτονίνη, η οποία υποστηρίζει τα συναισθήματα ευεξίας και ευτυχίας, κατά τη φάση της διέγερσης.

  • Η νορεπινεφρίνη διαστέλλει και συστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία, καθιστώντας τα γεννητικά όργανα πιο ευαίσθητα. Το σώμα το απελευθερώνει κατά τη σεξουαλική διέγερση.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ