Αντηλιακή προστασία: Μάθετε ακριβώς πώς να φροντίσετε το δέρμα σας μετά τον ήλιο


Είναι σημαντικό να προετοιμάζετε το δέρμα σας για πολλή ώρα στον ήλιο, αλλά είναι εξίσου σημαντικό να φροντίζετε το δέρμα σας μετά την έκθεση στον ήλιο. Οι ειδικοί συνιστούν να κάνετε ένα δροσερό, σύντομο ντους και να χρησιμοποιήσετε μια ενυδατική κρέμα με καθαρά, ενυδατικά συστατικά για να αναπληρώσετε την υγρασία που μπορεί να έχει χάσει το δέρμα σας. Τελευταία προειδοποίηση: Αυτή η ρουτίνα είναι ιδανική για γενική έκθεση στον ήλιο, αλλά εάν αντιμετωπίζετε έγκαυμα, ίσως χρειαστεί να προσθέσετε μερικά ακόμη βήματα. Αν ψάχνετε για ανακούφιση από τα ηλιακά εγκαύματα, ρίξτε μια ματιά στις θεραπείες που προτείνουν οι δερματολόγοι.

  • Μην παραλείπετε τη φροντίδα πριν από τον ήλιο: Πρέπει να σημειώσουμε τους δύο βασικούς κανόνες της ασφαλούς αντηλιακής φροντίδας: Πρώτον, φροντίστε να καλύψετε το δέρμα σας (πρόσωπο και σώμα) με SPF. Προτιμούμε τις μη νανο-ορυκτές φόρμουλες, καθώς είναι καλύτερες για το δέρμα σας και το περιβάλλον. Εάν ψάχνετε για το επόμενο SPF σας, ρίξτε μια ματιά στις κορυφαίες επιλογές μας για το καλύτερο προϊόντα σώματος και αντηλιακά προσώπου. Ωστόσο, η σωστή αντηλιακή φροντίδα υπερβαίνει κατά πολύ ένα μπουκάλι αντηλιακό. Θέλετε επίσης να είστε έξυπνοι για το χρόνο σας στον ήλιο. Σημασία: Αποφύγετε την ηλιοθεραπεία για αθλήματα και καλύψτε το δέρμα σας με καπέλο ή σκιά για να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί. Εάν ακολουθήσετε αυτά τα βήματα, θα κάνει τη ρουτίνα σας μετά τον ήλιο πολύ πιο εύκολη.
  • Κάντε ένα δροσερό, γρήγορο ντους: Αφού περάσετε ώρες στον ήλιο, το πρώτο πράγμα που θα θέλετε να κάνετε είναι να ξεπλύνετε τη βρωμιά και το υπολειμματικό SPF που έχει μείνει στο δέρμα σας. Μετά από μια κουραστική μέρα στον ήλιο, το πρώτο βήμα που προτείνω είναι να κάνετε ένα δροσερό μπάνιο ή ντους για να καθαρίσετε το δέρμα, να ελαχιστοποιήσετε τη φλεγμονή και να ανακουφίσετε κάθε ενόχληση που προκαλείται από τις ακτίνες UV του ήλιου. Για να αποτρέψετε την περαιτέρω αφυδάτωση του δέρματος, είναι καλύτερο να κάνετε το μπάνιο ή το ντους σας σύντομο. Το να κάνετε ένα πιο σύντομο ντους θα διατηρήσει επίσης ανέπαφο το μικροβίωμα σας, το οποίο είναι απαραίτητο για την επούλωση της έκθεσης μετά τον ήλιο. Οποιαδήποτε προϊόντα χρησιμοποιείτε στο ντους πρέπει να είναι καταπραϋντικά και ενυδατικά, γι’ αυτό αποφύγετε τα σκληρά scrub ή τα απολεπιστικά πλυσίματα σώματος. Το ίδιο ισχύει και για τα καθαριστικά προσώπου. Προχωρήστε και αλλάξτε τυχόν φόρμουλες απολέπισης με κάτι καταπραϋντικό και απαλό.

  • Αναπληρώστε την υγρασία στο δέρμα σας: Ίσως το πιο σημαντικό βήμα στη ρουτίνα σας μετά τον ήλιο είναι να ενυδατώσετε το δέρμα σας με μια ενυδατική κρέμα υψηλής ποιότητας. Ποια συστατικά πρέπει να αναζητήσετε; Βρείτε μια λοσιόν σώματος που περιέχει τόσο ενυδατικά όσο και μαλακτικά. Με πιο απλά λόγια: Χρειάζεστε συστατικά που τραβούν το νερό στο δέρμα και γεμίζουν τις ρωγμές, αφήνοντας έτσι το δέρμα σας ελαστικό και απαλό. Ένα κοινό συστατικό που βρίσκεται στις ενυδατικές κρέμες σώματος και προσώπου είναι το υαλουρονικό οξύ, αλλά μην ξεχνάτε το λαμπερό αστέρι της φροντίδας μετά τον ήλιο: την αλόη βέρα. Το χρυσό πρότυπο για ένα φυσικό προϊόν είναι η αλόη. Λειτουργεί καλά για την περιποίηση μετά τον ήλιο λόγω των αντιφλεγμονωδών ιδιοτήτων του.
  • Τι να αποφύγετε: Θα θελήσετε να αποφύγετε οποιαδήποτε προϊόντα που περιέχουν χημικά απολεπιστικά αφού περάσετε χρόνο στον ήλιο. Αποφύγετε προϊόντα σώματος και προσώπου που περιέχουν AHA ή BHAs (σκεφτείτε σαλικυλικό, γαλακτικό ή γλυκολικό οξύ). Οι οροί και οι λοσιόν σώματος με ρετινόλη είναι άλλο ένα όχι για φροντίδα μετά τον ήλιο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα προϊόντα λίγες μέρες πριν την έκθεση στον ήλιο (απλώς να ξέρετε ότι αυτά κάνουν το δέρμα σας πιο φωτοευαίσθητο, οπότε προχωρήστε με ακόμη πιο επιμελή αντηλιακή προστασία), αλλά προσπαθήστε να χρησιμοποιήσετε κάτι πιο ενυδατικό την προηγούμενη και την επόμενη μέρα.

 

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ