Καιρός: Βροχές και καταιγίδες σήμερα πριν το πρώτο κύμα καύσωνα τα επόμενα 24ωρα


Με βροχές και καταιγίδες στα κεντρικά και βόρεια τμήματα της χώρα ο καιρός τη Δευτέρα (23/5)

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου/meteo.gr, αίθριος γενικά καιρός αναμένεται και σήμερα Δευτέρα 23/5, ενώ τις μεσημβρινές και απογευματινές κυρίως ώρες αναμένονται τοπικές βροχές και καταιγίδες στα κεντρικά και βόρεια τμήματα της χώρας.

Πιο συγκεκριμένα για τις περιοχές της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας και της Θράκης, έως τις μεσημβρινές ώρες αναμένεται ηλιοφάνεια, ενώ προς τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν σταδιακά νεφώσεις και αναμένεται να εκδηλωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες αρχικά στα ορεινά τμήματα και έως τις απογευματινές ώρες και σε πεδινά τμήματα. Τις απογευματινές και πρώτες βραδινές ώρες υπάρχει πιθανότητα κάποιες τοπικές βροχές ή και καταιγίδες να σημειωθούν και σε τμήματα του Βορείου Αιγαίου και τα βόρεια της Ανατολικής Στερεάς. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι καταιγίδες στη Μακεδονία, στη Θεσσαλία και στη Θράκη είναι πολύ πιθανό να συνοδεύονται από τοπικές χαλαζοπτώσεις έως και μεγάλου μεγέθους, καθώς και από πρόσκαιρη σημαντική ενίσχυση των ανέμων.

Στους παρακάτω χάρτες παρουσιάζεται ο αθροιστικός υετός 3ώρου στη χώρα μας για το χρονικό διάστημα μεταξύ 12:00-15:00 (Γράφημα 1) , 15:00-18:00 (Γράφημα 2) και 18:00-21:00 (Γράφημα 3) για σήμερα Δευτέρα 23/5. Με μαύρες κουκκίδες σημειώνονται οι περιοχές όπου είναι πιθανό να εκδηλωθεί μικρό χαλάζι (<2 cm) και με κόκκινα τρίγωνα σημειώνονται οι περιοχές όπου είναι πιθανό να σημειωθεί μεγάλο χαλάζι (> 2 cm).

Γράφημα 1: Αθροιστικός υετός 3ώρου για το χρονικό διάστημα μεταξύ 12:00-15:00 για σήμερα Δευτέρα 23/5. Με μαύρες κουκκίδες σημειώνονται οι περιοχές όπου είναι πιθανό να εκδηλωθεί μικρό χαλάζι (<2 cm) και με κόκκινα τρίγωνα σημειώνονται οι περιοχές όπου είναι πιθανό να σημειωθεί μεγάλο χαλάζι (> 2 cm).

Γράφημα 2: Αθροιστικός υετός 3ώρου για το χρονικό διάστημα μεταξύ 15:00-18:00 για σήμερα Δευτέρα 23/5. Με μαύρες κουκκίδες σημειώνονται οι περιοχές όπου είναι πιθανό να εκδηλωθεί μικρό χαλάζι (<2 cm) και με κόκκινα τρίγωνα σημειώνονται οι περιοχές όπου είναι πιθανό να σημειωθεί μεγάλο χαλάζι (> 2 cm).

Γράφημα 3: Αθροιστικός υετός 3ώρου για το χρονικό διάστημα μεταξύ 18:00-21:00 για σήμερα Δευτέρα 23/5. Με μαύρες κουκκίδες σημειώνονται οι περιοχές όπου είναι πιθανό να εκδηλωθεί μικρό χαλάζι (<2 cm) και με κόκκινα τρίγωνα σημειώνονται οι περιοχές όπου είναι πιθανό να σημειωθεί μεγάλο χαλάζι (> 2 cm).


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ