Δίκη Λιγνάδη: Αίτημα Κούγια για κλήση δημοσιογράφου στο δικαστήριο


Σε εξέλιξη η κατάθεση του τέταρτου καταγγέλλοντα στην δίκη με κατηγορούμενο τον Δημήτρη Λιγνάδη

Την κατεπείγουσα κλήση ως μάρτυρα της δημοσιογράφου Μαρίας Κεφαλλονίτη, της εκπομπής «Χαμογέλα και πάλι» του Mega, αναμένεται να ζητήσει ο συνήγορος υπεράσπισης του Δημήτρη Λιγνάδη, Αλέξης Κούγιας.

Σημειώνεται, ότι στη συγκεκριμένη εκπομπή δημοσιεύτηκε δήλωση του τρίτου καταγγέλλοντος στην υπόθεση Λιγνάδη, για τον οποίο έχει διαταχθεί βίαιη προσαγωγή στο δικαστήριο και παραμένει άφαντος. Σκοπός του αιτήματος είναι να κληθεί η δημοσιογράφος να «αποκαλύψει με ποιο τηλέφωνο επικοινώνησε μαζί της το συγκεκριμένο πρόσωπο, γιατί αυτή δεν του έκανε ούτε μία ερώτηση, και το κυριότερο τι στοιχεία έχει, ώστε να αποδείξει ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο που της τηλεφώνησε ή του τηλεφώνησε αυτή, είναι ο καταγγέλλων».

Κατά τη διάρκεια της εκπομπής, δημοσιεύθηκε μια κάρτα με δηλώσεις του τρίτου μηνυτή, ο οποίος αναφέρει ότι νοσεί από κορονοϊό, αδυνατεί να αντεπεξέλθει οικονομικά και έχει θορυβηθεί από τη διαρροή του ονόματός του, με αποτέλεσμα να προτίθεται να καταθέσει κεκλεισμένων των θυρών ή με τηλεδιάσκεψη. «Από την πρώτη στιγμή που μπήκα στη διαδικασία ήξερα ότι θα δεχτώ λασπολογία παρά το ότι δεν απέκρυψα ότι είμαι τοξικά εξαρτημένος. (…) Μέσα σε 48 ώρες από την κατάθεσή μου είχαν διαρρεύσει τα προσωπικά μου στοιχεία, το τηλέφωνό μου και η διεύθυνση κατοικίας μου με αποτέλεσμα να δέχομαι απειλητικά τηλεφωνήματα, δολιοφθορές στο αυτοκίνητό μου, καθώς και μια επίθεση από άγνωστο σε εμένα άτομο» φέρεται να αναφέρει και συμπληρώνει: «Ήρθε η σειρά μου να καταθέσω, πέρα από το ότι νοσώ από κορωνοϊό και αδυνατώ να αντεπεξέλθω οικονομικά. Θα ζητήσω η κατάθεσή μου να γίνει κεκλεισμένων των θυρών, ή με τηλεδιάσκεψη».

Ήδη στην τελευταία συνεδρίαση του δικαστηρίου είχε αποβληθεί από την πολιτική αγωγή ο συνήγορος του φερόμενου τρίτου θύματος, αφού ο τελευταίος παρά τη βίαιη προσαγωγή που διατάχθηκε σε βάρος του από το Δικαστήριο, δεν κατέστη εφικτό να βρεθεί. «Σε πρωινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού MEGA, μια δημοσιογράφος ονόματι Κεφαλλονίτη, η οποία είναι καθημερινώς παρούσα στην αίθουσα του Δικαστηρίου και γνωρίζει την εναγώνια προσπάθεια του Δικαστηρίου και του κυρίου Εισαγγελέα να ανακαλύψουν πού κρύβεται το συγκεκριμένο πρόσωπο, εμφάνισε έναν ηχογραφημένο μονόλογο σαν διάγγελμα ενός αγνώστου προσώπου, το οποίο ισχυρίστηκε ότι είναι ο καταζητούμενος και ζήτησε το πρωτοφανές, να καταθέσει στο Δικαστήριο μέσω τηλεδιάσκεψης και χωρίς ακροατήριο, κατεξευτελίζοντας τον μέχρι και την Παρασκευή φερόμενο πληρεξούσιό του, αφού διάλεξε, αντί να επικοινωνήσει με αυτόν που εμφανιζόταν ότι δήθεν τον εκπροσωπεί, να επικοινωνήσει με μια δημοσιογράφο» ανέφερε μέσω ανακοίνωσης ο Αλέξης Κούγιας.

Ο ίδιος αμφισβήτησε ότι στην τηλεοπτική εκπομπή εμφανίστηκε ο τρίτος καταγγέλλων, σημειώνοντας πως «αμφισβητούμε, μετά τα όσα έχουν συμβεί με το συγκεκριμένο πρόσωπο και το δικηγόρο του, ότι αυτός είναι που έκανε την καταγγελία εις βάρος του κου Λιγνάδη, γιατί, αν ήταν αυτός, για ποιο λόγο δεν έκανε αυτή την εμφάνιση μέσω του δικηγόρου του; Εκτός αν ο δικηγόρος του δεν τον εκπροσωπούσε πράγματι».

Στη σημερινή συνεδρίαση αναμένεται να συνεχιστεί η κατάθεση του τέταρτου φερόμενου θύματος του Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος θα δεχτεί ερωτήσεις από την υπεράσπιση του σκηνοθέτη. Ο μάρτυρας έχει καταγγείλει τον Δημήτρη Λιγνάδη για βιασμό του το 2015 σε ηλικία 17 ετών, όταν τον γνώρισε στην πλατεία Αγίου Παύλου και λόγω σοβαρών οικογενειακών προβλημάτων έμεινε στο σπίτι του σκηνοθέτη για περίπου 8 μήνες.

Στην κατάθεσή του μέχρι σήμερα έχει κάνει λόγο για μία διάθεση επιβολής και κυριαρχίας του κατηγορούμενου επάνω του, ενώ ο ίδιος εξήγησε πως ένιωθε πάντα το αίσθημα της ενοχής για τον βιασμό του. «Μονίμως η αίσθηση που είχα ήταν ότι εγώ το προκάλεσα. Όταν αρνήθηκα τον στοματικό έρωτα στον κατηγορούμενο τα κατάφερα γιατί είχα περάσει πολλές στιγμές κακοποίησης στο παρελθόν και δεν άντεχα άλλο αυτό το πράγμα. Ο τρόπος που μου επιβαλλόταν και τις δύο φορές, έδειχνε ότι επιβεβαιωνόταν. Έκανε το δικό του κομμάτι, ευχαρίστησε τον εαυτό του, όχι εμένα. Το έκανε πάνω μου και έφυγε», είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ