Ουαλία: Aγανακτισμένος δημοτικός σύμβουλος παραιτείται – «Δεν είμαι ο Βanksy»


Τοπικός σύμβουλος στην Ουαλία αναγκάστηκε να παραιτηθεί μετά από επανειλημμένες αναφορές ότι είναι ο Banksy, γεγονός που άρχισε να «υπονομεύει» όπως είπε την ικανότητά του να εργάζεται

Ο Ουίλιαμ Γκάνον υπηρετούσε στο δημοτικό συμβούλιο του Pembroke Dock – περίπου 136 μίλια μακριά από το Μπρίστολ, την πατρίδα του Banksy. Αναγκάστηκε να υποβάλλει την παραίτησή του όπως μεταδίδει το Sky News επειδή οι συμπολίτες του ήταν πεπεισμένοι πως είναι ο διάσημος καλλιτέχνης του δρόμου που κρατάει μυστική την ταυτότητά του.

Οι εν λόγω ισχυρισμοί είπε «υπονομεύουν την ικανότητά μου να κάνω το έργο του δημοτικού συμβούλου», ανακοινώνοντας την παραίτησή του με μια δήλωση στο Facebook τη Δευτέρα.

«Όπως ίσως γνωρίζετε, έχει διατυπωθεί επανειλημμένα ο ισχυρισμός ότι δεν είμαι αυτός που λέω ότι είμαι, αλλά ότι είμαι ο καλλιτέχνης Banksy. Πολλοί πιστεύουν ότι αυτός ο ισχυρισμός είναι αλήθεια. Αυτός ο ισχυρισμός υπονομεύει την ικανότητά μου να κάνω σωστά το έργο του συμβούλου και του Εκπροσώπου του Συμβουλίου» έγραψε.

Και πρόσθεσε: «Δεν θέλω αυτός ο ισχυρισμός να υπονομεύσει τη φήμη του δημοτικού Συμβουλίου του Pembroke Dock. Ως εκ τούτου, αποφάσισα να παραιτηθώ τόσο ως δημοτικός σύμβουλος όσο και ως εκπρόσωπος του Συμβουλίου, με άμεση ισχύ. «Σας ευχαριστώ για την υποστήριξη που μου έχετε δώσει στο παρελθόν» κατέληξε.

Νωρίτερα φέτος, μια τοιχογραφία του Banksy επρόκειτο να αφαιρεθεί από ένα σπίτι στην Ουαλία και να μεταφερθεί σε ασφαλή τοποθεσία μετά από προσπάθειες «φανατικών» να καταστρέψουν το έργο τέχνης. Το Season’s Greetings τράβηξε πολλή προσοχή όταν εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο εξωτερικό του ιδιωτικού γκαράζ ενός χαλυβουργού στο Taibach, στο Port Talbot, τον Δεκέμβριο του 2018 και τελικά χρειάστηκε να περιφραχθεί.

Η τοιχογραφία αγοράστηκε από τον έμπορο έργων τέχνης John Brandler, ο οποίος συμφώνησε να κρατήσει το κομμάτι στην πόλη της νότιας Ουαλίας για τρία χρόνια. Η κυβέρνηση της Ουαλίας πλήρωσε αργότερα για να το μεταφέρει σε ένα μη κατειλημμένο κατάστημα στο Ty’r Orsaf, ώστε να μπορεί να το δει το κοινό.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ