FBI: Ο ISIS προσπάθησε να σκοτώσει τον Τζορτζ Μπους – Πώς απέτυχε το σχέδιο


Σχέδιο δολοφονίας κατά του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Τζορτζ Μπους, απέτρεψε το FBI, σύμφωνα με δημοσίευμα του Forbes.

Την απόπειρα δολοφονίας του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Τζορτζ Μπους, απέτρεψε το FBI, σύμφωνα με δημοσίευμα του έγκυρου Forbes.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, εκτελεστής του ISIS, σχεδίαζε να δολοφονήσει τον Μπους έξω από το σπίτι του στο Ντάλας. Όπως αναφέριε το FBI, ο εκτελεστής του Χαλιφάτου είχε περάσει στις ΗΠΑ από τα σύνορα με το Μεξικό.

Το Forbes σημειώνει πως ο Μπους ήταν στο στόχαστρο προφανώς για τις αμερικανικές επιχειρήσεις στο Ιράκ το 2003, ενώ τονίζεται πως ο επίδοξος δολοφόνος συνελήφθη στις 23 Μαρτίου, μετά από μεγάλη επιχείρηση του FBI.

Μάλιστα, ο άνδρας που κρατείται (με έδρα το Οχάιο) δεν είναι άγνωστος στις αμερικανικές Αρχές καθώς ήταν στη λίστα με ομάδα τρομοκρατών που παγίδευε αμάξια με εκρηκτικά στο Ιράκ, με αποτέλεσμα τον θάνατο δεκάδων στρατιωτών.

Ο ύποπτος βρισκόταν στο μικροσκόπιο από το Νοέμβριο του 2021, όταν πληροφοριοδότης του FBI ενημέρωσε την υπηρεσία πως ο εν λόγω άνδρας αναζητούσε τρόπο να αποκτήσει ψεύτικη αστυνομική ταυτότητα αλλά και σήμα.

Τέλος, το Forbes αναφέρει πως ο άνδρας άνηκε σε μια ελίτ εκτελεστών του Σαντάμ Χουσεΐν, ονόματι «Al-Raed».

Αξίζει να σημειωθεί πως το FBI ανησυχεί για συνεργασία ανάμεσα στα καρτέλ ναρκωτικών του Μεξικού με το Ισλαμικό Κράτος, καθώς η μεταφορά ναρκωτικών από τα εδάφη που ελέγχει ο ISIS είναι μια από τις κύριες πηγές του παγκόσμιου εμπορίου των καρτέλ, ενώ από την άλλη είναι άγνωστο πόσες «ομάδες θανάτου» τζιχαντιστών βρίσκονται στο αμερικανικό έδαφος προερχόμενες από τη γειτονική χώρα.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ