Έξι νεκροί σε ναυάγιο πλεούμενου στον Κόλπο του Μεξικού


Οι μεξικανικές αρχές βρήκαν την Τρίτη τις σορούς τριών μεταναστών από την Ονδούρα, εξέλιξη που αύξησε στους έξι τον αριθμό των θυμάτων ναυαγίου πλεούμενου στον Κόλπο του Μεξικού, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Τα πτώματα ενός άνδρα, μιας γυναίκας κι ενός παιδιού τριών ετών, επιβατών σε πλεούμενο που ναυάγησε τη Δευτέρα, ανακτήθηκαν, διευκρίνισε μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Νταβίντ Εσπάρσα, διευθυντής της Πολιτικής Προστασίας στην Άγουα Ντούλσε, παραθαλάσσια πόλη στα ανοικτά της οποίας εκτυλίχθηκε η τραγωδία.

Ένδεκα μετανάστες από την κεντρική Αμερική, που ήλπιζαν να φθάσουν στις ΗΠΑ, επέβαιναν στο πλεούμενο αυτό, το οποίο ανατράπηκε όταν χτυπήθηκε από κύματα.

Τα πτώματα άλλων τριών υπηκόων της Ονδούρας βρέθηκαν τη Δευτέρα. Τέσσερις άνθρωποι σώθηκαν από ψαράδες. Η αστυνομία αναζητούσε ακόμη χθες έναν τέταρτο μετανάστη, που παραμένει αγνοούμενος.

Σύμφωνα με τις αρχές, το πλεούμενο κινήθηκε μέσω του ποταμού Τοναλά, ο οποίος διαπερνά την πολιτεία Ταμπάσκο και έφθασε στον Κόλπο του Μεξικού, όπου όμως τα πολύ δυνατά κύματα το ανέτρεψαν.

Πολλοί μετανάστες κινούνται το τελευταίο διάστημα μέσω αυτού του ποταμού για να αποφύγουν το ενδεχόμενο να συλληφθούν από τις δυνάμεις της μεξικανικής ομοσπονδιακής αστυνομίας.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ