Μάθιου ΜακΚόναχι: «Οι πυροβολισμοί στο σχολείο του Τέξας αποδεικνύουν πόσο τραγικά αποτύχαμε»


Με καταγωγή από το Ουβάλντε του Τέξας, την πόλη όπου σημειώθηκε το νέο μακελειό, ο διάσημος ηθοποιός Μάθιου ΜακΚόναχι δηλώνει συντετριμμένος από τη νέα τραγωδία και απευθύνει έκκληση για δράση

Ο Μάθιου ΜακΚόναχι εξέδωσε δήλωση την Τρίτη το βράδυ για τησφαγή 19 παιδιών και δύο ενηλίκων στο Ουβάλντε του Τέξας, το μέρος όπου γεννήθηκε και πέρασε την παιδική του ηλικία.

«Όπως όλοι γνωρίζετε, σημειώθηκε άλλος ένας μαζικός πυροβολισμός σήμερα, αυτή τη φορά στη γενέτειρά μου, το Ουβάλντε του Τέξας», έγραψε ο Μάθιου ΜακΚόναχι σε ένα μήνυμα που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός πέρασε τα πρώτα 12 χρόνια της ζωής του στην κοινότητα που θρηνεί και βρίσκεται περίπου 80 μίλια δυτικά του Σαν Αντόνιο. Στο μήνυμά του, ο ΜακΚόναχι ζήτησε από τους Αμερικανούς να βρουν κοινό έδαφος, να «επαναδιαπραγματευτούν τα θέλω και τις ανάγκες τους».

Έριξε το φταίξιμο σε κάθε ενήλικα Αμερικανό ανεξαρτήτως κομματικής ταυτότητας. «Πρόκειται για μια επιδημία που μπορούμε να ελέγξουμε και σε όποια πλευρά και αν βρισκόμαστε, όλοι γνωρίζουμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε καλύτερα. Πρέπει να τα πάμε καλύτερα. Πρέπει να ληφθούν μέτρα ώστε κανένας γονέας να μην βιώσει αυτό που έχουν βιώσει οι γονείς στο Ουβάλντε και οι άλλοι πριν από αυτούς».

«Η αληθινή έκκληση για δράση απευθύνεται σε κάθε Αμερικανό για να κοιτάξει περισσότερο και βαθύτερα στον καθρέφτη και να αναρωτηθεί: «Τι είναι αυτό που πραγματικά εκτιμούμε;» Και μετά να αναλάβουμε δράση, ρωτώντας τους εαυτούς μας: «Ποιες μικρές θυσίες μπορούμε να κάνουμε ο καθένας μας σήμερα, για να διατηρήσουμε ένα υγιέστερο και ασφαλέστερο έθνος, κράτος και γειτονιά αύριο;»

«Ως Αμερικανοί, Τεξανοί, μητέρες και πατέρες, είναι καιρός να επαναξιολογήσουμε και να επαναδιαπραγματευτούμε τα θέλω μας από τις ανάγκες μας. Πρέπει να αναδιατάξουμε τις αξίες μας και να βρούμε ένα κοινό έδαφος πάνω από αυτήν την καταστροφική αμερικανική πραγματικότητα που έχει γίνει τραγικά το θέμα των παιδιών μας»

Και καταλήγει: «Και σε εκείνους που άφησαν τα αγαπημένα τους πρόσωπα σήμερα χωρίς να γνωρίζουν ότι ήταν αντίο, καμία λέξη δεν μπορεί να κατανοήσει ή να γιατρέψει την απώλεια σας, αλλά αν οι προσευχές μπορούν να παρέχουν παρηγοριά, θα τους συνεχίσουμε να έρχονται»


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ