ΣΥΡΙΖΑ: ΗΠΑ και Ευρώπη τηρούν ίσες αποστάσεις στις προκλήσεις Ερντογάν


«Πυρά» ΣΥΡΙΖΑ σε ΕΕ και ΗΠΑ

Την έντονη ενόχληση του ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί η στάση των συμμάχων μας απέναντι στην τουρκική επιθετικότητα και τις προκλήσεις του ίδιου του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Με σχόλιο του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Γιώργος Κατρούγκαλος χαρακτήρισε «απαράδεκτο» το γεγονός ότι οι ΗΠΑ και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απαντούν με δηλώσεις ίσων αποστάσεων στην επίθεση του τούρκου Προέδρου, ενώ δεικτικό ήταν και τα όσα ανέφερε για την «αφωνία» της Γαλλίας, που πρόσφατα υπέγραψε αμυντική συμφωνία με τη χώρας μας.

«Απαράδεκτο για δεύτερη συνεχόμενη μέρα ΗΠΑ και Ευρ. Επιτροπή να απαντούν σε επίθεση Ερντογάν και ανακοίνωση για νέες έρευνες στο Αιγαίο, με δηλώσεις ίσων αποστάσεων, ενώ και η Γαλλία τηρεί σιγή ασυρμάτου. Η προάσπιση της κυριαρχίας μας επιβάλλει διεκδικητική εξωτερική πολιτική», έγραψε ο τομεάρχης Εξωτερικών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η Κουμουνδούρου είχε, άλλωστε, καταδικάσει σε έντονο ύφος τις πρόσφατες απαξιωτικές και παράλογες δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν σε βάρος του Κυριάκου Μητσοτάκη, ζητώντας και τότε από τους συμμάχους μας να αντιδράσουν, επιτέλους, στην επιθετική ρητορική της Άγκυρας.

Πλέον, όμως, φαίνεται ότι το μόνο που προσπαθούν να επιτύχουν, είναι το να διατηρήσουν την Τουρκία στην «αυλή» του ΝΑΤΟ, αδιαφορώντας για την συμπεριφορά τραμπούκου που επιδεικνύει στην Ανατολική Μεσόγειο.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ