Κηφισιά: Η απίστευτη ιστορία με τις «βόλτες» ιδιωτών με περιπολικό – Φοβήθηκαν για τρομοκρατία


Σήμανε συναγερμός για να διαπιστωθεί ποιοι είναι αυτοί που επιβαίνουν στο περιπολικό

Ένορκη Διοικητική Εξέταση διέταξε η Αστυνομία για το περιστατικό με τους ιδιώτες που έκαναν… βόλτες με περιπολικό στην Κηφισιά.

Το υπηρεσιακό όχημα προκάλεσε τεράστια αναστάτωση το βράδυ της Τρίτης, ακόμα και σε ειδικές υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ., καθώς κανείς δεν ήξερε ποιοι επιβαίνουν σε αυτό και «περιφέρονται» στους δρόμους των βορείων προαστίων. Αρχικά το αντιλήφθηκε, βραδινές ώρες της Τρίτης, αστυνομικός με πολιτικά που φρουρούσε σπίτι επισήμου, ο οποίος ειδοποίησε τους προϊσταμένους του. Γρήγορα έγινε αντιληπτό από την ταυτοποίηση της πινακίδας κυκλοφορίας του ότι το συγκεκριμένο όχημα δεν θα έπρεπε να κινείται. Αντιθέτως θα έπρεπε να βρίσκεται στο συνεργείο όπου είχε μεταφερθεί για επισκευή.

Έτσι, σήμανε συναγερμός για να διαπιστωθεί ποιοι είναι αυτοί που επιβαίνουν σε αυτό. Η ΕΛ.ΑΣ. φοβήθηκε ακόμα και για το ενδεχόμενο τρομοκρατικής επίθεσης, καθώς η αρχική εκτίμηση ήταν ότι το περιπολικό κλάπηκε από αγνώστους.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι οι επιβαίνοντες στο περιπολικό ήταν εργαζόμενοι στο συνεργείο όπου είχε μεταφερθεί το υπηρεσιακό όχημα για επισκευή. Από βίντεο καμερών ασφαλείας προκύπτει ότι δύο άτομα οδήγησαν το περιπολικό. Αρχικά το οδήγησε το πρώτο άτομο και στη συνέχεια το όχημα έκανε στάση για να οδηγήσει το δεύτερο άτομο που ήταν στη θέση του συνοδηγού. Το βιντεοληπτικό υλικό έχει κατατεθεί στον Εισαγγελέα για αξιολόγηση.

Σε ανακοίνωσή της για το περιστατικό η ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει:

«Σχετικά με βιντεοληπτικό υλικό που αναπαράγεται στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και στο οποίο εμφαίνονται δύο άτομα με πολιτική περιβολή να επιβαίνουν σε όχημα με υπηρεσιακό χρωματισμό της Ελληνικής Αστυνομίας, γνωρίζεται ότι πρόκειται για υπηρεσιακό όχημα το οποίο είχε μεταφερθεί για επισκευή σε ιδιωτικό συνεργείο.

Για το περιστατικό διενεργήθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, προανάκριση και το σχετικό συγκεντρωθέν προανακριτικό υλικό υπεβλήθη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ παράλληλα διετάχθη και η διοικητική διερεύνηση της υπόθεσης».


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ