Θαλασσινό αλάτι: Θεραπεύει την ακμή; Οι ειδικοί απαντούν [vid]


Η Claire Chang, MD, πιστοποιημένη δερματολόγος στο Union Square Laser Dermatology στη Νέα Υόρκη, και η Mona Gohara, MD, αναπληρώτρια κλινική καθηγήτρια δερματολογίας στο Yale School of Medicine, εξηγούν τα οφέλη του θαλασσινού αλατιού για το δέρμα και εξετάζουν την ευρέως διαδεδομένη πεποίθηση ότι θεραπεύει αποτελεσματικά την ακμή.

  • ΚΥΡΙΑ ΟΦΕΛΗ: Το θαλασσινό νερό λέγεται ότι έχει αντιφλεγμονώδεις και αντιβακτηριακές ιδιότητες, αν και τα επιστημονικά στοιχεία που το υποστηρίζουν είναι περιορισμένα (και ακόμη περισσότερο όσον αφορά τα ειδικά οφέλη για την ακμή), λέει η Chang. Η ίδια σημειώνει ότι το θαλασσινό αλάτι είναι ένα φυσικό απολεπιστικό και μπορεί να είναι αποτελεσματικό, αρκεί να χρησιμοποιηθεί σωστά.
  • ΠΟΙΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ: Σύμφωνα με την Chang, μπορεί να χρησιμοποιηθεί από όσους και όσες έχουν θαμπό, τραχύ ή ξηρό δέρμα. Άλλοοι ειδικοί υποστηρίζουν ότι μπορεί να είναι επίσης ωφέλιμο για όσους έχουν λιπαρό δέρμα.
  • ΠΟΣΟ ΣΥΧΝΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ: Καθημερινά ή μερικές φορές την εβδομάδα, ανάλογα με τον τύπο του δέρματός σας και τον τρόπο χρήσης του.
  • ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΚΑΛΑ ΜΕ: Ελαφρά, ενυδατικά συστατικά, όπως το υαλουρονικό οξύ, και μη ερεθιστικά, αντιφλεγμονώδη συστατικά, όπως η νιασιναμίδη, λέει η Gohara.
  • ΜΗ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΣΥΝΔΥΑΣΤΙΚΆ ΜΕ: Ρετινοειδή ή σαλικυλικά ή γλυκολικά οξέα, τα οποία μπορεί να οδηγήσουν σε υπερβολική ξήρανση του δέρματος, προειδοποιεί η Gohara.

 

Τα οφέλη του θαλασσινού αλατιού για το δέρμα

Ας ξεκινήσουμε με μια πολύ μεγάλη, πολύ σημαντική προειδοποίηση εδώ: «Υπάρχουν περιορισμένα στοιχεία στην επιστημονική βιβλιογραφία σχετικά με τα οφέλη του θαλασσινού αλατιού», λέει η Chang. «Και δεν έχουν γίνει μελέτες για τα οφέλη του για τη θεραπεία της ακμής», συνεχίζει. Τούτων λεχθέντων, υπάρχουν ανέκδοτες αναφορές ότι το θαλασσινό αλάτι μπορεί να ωφελήσει το δέρμα.

  • Είναι ένα φυσικό φυσικό απολεπιστικό: Οι απολεπιστικές του ιδιότητες είναι ο λόγος που λέγεται ότι είναι ευεργετικό για όσους πάσχουν από ψωρίαση, λέει η Gohara. Η Chang αναφέρει μια μικρή μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο International Journal of Dermatology, η οποία διαπίστωσε ότι το μπάνιο σε διάλυμα αλατιού πλούσιο σε μαγνήσιο από τη Νεκρά Θάλασσα αποδείχθηκε ότι βοηθά στη βελτίωση της τραχύτητας του δέρματος, της ερυθρότητας και ακόμη και της ενυδάτωσης σε ασθενείς με έκζεμα.
  • Μπορεί να έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες: Αυτό οφείλεται πιθανότατα στην υψηλή περιεκτικότητα σε μεταλλικά στοιχεία, αν και και πάλι, αυτό δεν υποστηρίζεται επιστημονικά.
  • Μπορεί να βοηθήσει στην απορρόφηση της περίσσειας λιπαρότητας: Σύμφωνα με την Gohara, αυτό, σε συνδυασμό με πιθανές αντιφλεγμονώδεις και αντιβακτηριδιακές επιδράσεις, είναι ο λόγος που θα μπορούσε θεωρητικά να είναι ευεργετικό για το δέρμα με τάση ακμής. «Το αλάτι απορροφά το υπερβολικό λάδι, το οποίο είναι συχνά πρόβλημα δεδομένου ότι το σμήγμα είναι πρόδρομος της ακμής», εξηγεί.

 

Ακολουθεί βίντεο:

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ