ΗΠΑ CDC: Γκέι & αμφιφυλόφιλοι άνδρες με αυξημένο κίνδυνο για τον ιό της ευλογιάς των πιθήκων


ΗΠΑ CDC: Το ξέσπασμα στην Ευρώπη φαίνεται να προκλήθηκε από σεξουαλική δραστηριότητα σε ρέιβ στην Ισπανία και το Βέλγιο υποστηρίζει πρώην αξιωματούχος του ΠΟΥ. Αξιωματούχοι στα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) προειδοποιούν ότι ενώ οποιοσδήποτε μπορεί να μολυνθεί από τον ιό της ευλογιάς των πιθήκων, υπάρχει αυξημένος κίνδυνος για τους άνδρες στην ομοφυλοφιλική και αμφιφυλόφιλη κοινότητα.

«Η συνειδητοποίηση αυτής της πραγματικότητας είναι κρίσιμης σημασίας για την ενδυνάμωση των ανθρώπων να λαμβάνουν τεκμηριωμένες αποφάσεις σχετικά με την προσωπική τους υγεία και την υγεία της κοινότητάς τους», δήλωσε ο επιδημιολόγος του CDC Δρ Τζον Μπρουκς σε τηλεενημέρωση τη Δευτέρα.

Ο Μπρουκς, ο οποίος είναι μέλος του Τμήματος Πρόληψης του HIV/AIDS, είπε ότι αν και ο ιός δεν είναι σεξουαλικά μεταδιδόμενη λοίμωξη, μπορεί να μεταδοθεί τόσο με την προσωπική όσο και με τη σεξουαλική επαφή, με ένα αξιοσημείωτο κλάσμα καταγεγραμμένων περιπτώσεων να εμφανίζεται μεταξύ ομοφυλόφιλων ανδρών.

Όποιος έχει εξάνθημα ή βλάβες στις περιοχές των γεννητικών οργάνων και του πρωκτού θα πρέπει να αξιολογηθεί πλήρως. “Θυμηθείτε, οι μολυσματικές ασθένειες δεν νοιάζονται για τα σύνορα ή τα κοινωνικά δίκτυα. Ορισμένες ομάδες μπορεί να έχουν περισσότερες πιθανότητες έκθεσης αυτή τη στιγμή, αλλά σε καμία περίπτωση ο τρέχων κίνδυνος έκθεσης στην ευλογιά των πιθήκων δεν είναι αποκλειστικά για την ομοφυλοφιλική και αμφιφυλόφιλη κοινότητα στις ΗΠΑ. ” αυτός πρόσθεσε.

Ο Δρ Ντέιβιντ Χέιμαν, ο οποίος ηγήθηκε στο παρελθόν του τμήματος έκτακτης ανάγκης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), είπε στο Associated Press τη Δευτέρα ότι η επιδημία στην Ευρώπη φαίνεται να προκλήθηκε από σεξουαλική δραστηριότητα σε ρέιβ στην Ισπανία και το Βέλγιο.

Ο ΠΟΥ έχει καταγράψει περισσότερα από 90 κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων σε δώδεκα χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, μέχρι στιγμής, και αυτά τα κρούσματα ήταν ήπια και δεν έχουν αναφερθεί θάνατοι. Η ευλογιά των πιθήκων δεν αποτελεί απειλή για το ευρύ κοινό: Dr. Amish Adalja Παραδοσιακά, οι λοιμώξεις μεταδίδονται με το άγγιγμα ή το δάγκωμα από μολυσμένα άγρια ​​ζώα στη δυτική και κεντρική Αφρική, αλλά ο οργανισμός των Ηνωμένων Εθνών σημείωσε ότι το ξέσπασμα είναι ένα «εξαιρετικά ασυνήθιστο γεγονός».

Ωστόσο, αξιωματούχοι του ΠΟΥ περιέγραψαν τις μολύνσεις ως «δυνάμενες να περιοριστούν», προειδοποιώντας κατά των στιγματιστικών ομάδων.

Τα συμπτώματα του ιού – που προέρχεται από την ίδια οικογένεια ιών με την ευλογιά – περιλαμβάνουν πυρετό, ρίγη, εξάνθημα και πόνους, πριν εμφανιστούν βλάβες.

Η πλειοψηφία των ασθενών αναρρώνει μέσα σε αρκετές εβδομάδες χωρίς να απαιτείται νοσηλεία.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ