Τζόνι Ντεπ: «Γελοίες, ταπεινωτικές, σκληρές, οδυνηρές και ψεύτικες» οι καταγγελίες της Άμπερ Χερντ


Μετά την «αθώωση» από την πρώην αγαπημένη του Κέιτ Μος, ο Τζόνι Ντεπ επέστρεψε στο βήμα και περιέγραψε τον αντίκτυπο των καταγγελιών βιασμού και βίας της Άμπερ Χερντ στα τελευταία έξι χρόνια της ζωής του

Ο Τζόνι Ντέπ επιστράτευσε μία σειρά απο χαρακτηρισμούς για να περιγράψει τις καταγγελίες της Άμπερ Χερντ εναντίον του για βία και ενδοοικογενειακή κακοποίηση. Είναι «Φρικτή. Γελοία, ταπεινωτική, οδυνηρή, άγρια αφάνταστα βάναυση, σκληρή και ψεύτικη» είπε, καθώς περιέγραψε πώς ήταν να ακούς τη μαρτυρία της Άμπερ Χερντ για τον ίδιο.

Νωρίτερα το πρωί της Τετάρτης (25/5), η Κέιτ Μος, που έβγαινε με τον Ντεπ τη δεκαετία του 1990, απέρριψε τον ισχυρισμό της Άμπερ Χερντ ότι ο Ντεπ την είχε σπρώξει από τις σκάλες

Ο Ντεπ είπε ότι κανένας άνθρωπος δεν είναι τέλειος, αλλά επέμεινε: «Ποτέ στη ζωή μου δεν έχω διαπράξει σεξουαλική κακοποίηση, σωματική κακοποίηση, όλες αυτές τις περίεργες, εξωφρενικές ιστορίες που λένε ότι διαπράττω αυτά τα πράγματα και ζω μαζί τους για έξι χρόνια και περιμένω να έρθει η στιγμή να αναδείξω την αλήθεια» είπε.

«Δεν είναι εύκολο για κανέναν από εμάς, το ξέρω, αλλά ό,τι κι αν συμβεί, είπα την αλήθεια και μίλησα για αυτά που κουβαλούσα απρόθυμα εδώ και έξι χρόνια».

Το περιστατικό στις σκάλες με την Κέιτ Μος

Νωρίτερα στην κατάθεσή του, ο Ντεπ θυμήθηκε το περιστατικό με την Κέιτ Μος όπου γλίστρησε από τις σκάλες σε διακοπές τους στην Τζαμάικα. Η Μος κατέθεσε χθες ότι ο Ντεπ δεν την είχε σπρώξει, όπως είχε υποστηρίξει προηγουμένως η Χερντ.

«Όπως κατέθεσε η Kέιτ Μος, πριν από πολλά πολλά χρόνια αυτό που συνέβη είναι αυτό ακριβώς που είπε ότι συνέβη. Θυμάμαι ότι μίλησα με τη δεσποινίς Χερντ για αυτό ακριβώς το περιστατικό λόγω της βροχόπτωσης επειδή έβρεχε πολύ τη μέρα που γλίστρησε η Κέιτ», είπε ο Ντεπ. «Της θυμήθηκα την ιστορία».

«Η δεσποινίς Χερντ πήρε την ιστορία και τη μετέτρεψε σε ένα πολύ άσχημο περιστατικό στο μυαλό της. Δεν υπήρξε ποτέ μια στιγμή που να έσπρωξα την Κέιτ σε κάποια σκάλα, παρ’όλα αυτά το είπε τρεις φορές στο παρελθόν».

Ο δικηγόρος της Χερντ είπε πως η πελάτης του, απλά άκουσε μια «φήμη». «Τι σημαίνει φήμη;» ρώτησε ο Ντεπ. «Απλά ήμασταν στην Τζαμάικα, είχα αφήσει το μπανγκαλόου μας περίπου τρία λεπτά πριν από αυτήν, στεκόμουν έξω και η βροχή άρχισε να πέφτει σαν μουσώνας.

Θυμάμαι που είδα την Κέιτ να βγαίνει από την πόρτα και υπήρχαν τρεις μικρές ξύλινες σκάλες, γλίστρησε τα πόδια της ανέβηκαν, προσγειώθηκε στο κάτω μέρος της πλάτης της. Προφανώς πονούσε σωματικά, πληγώθηκε, έκλαιγε. Έτρεξα και την άρπαξα για να βεβαιωθώ ότι ήταν καλά. «Αυτό είναι, αυτή είναι όλη η ιστορία, αλλά μετά η φήμη γι’ αυτό, δεν είχα ακούσει ποτέ μια φήμη γι’ αυτό πριν το επινοήσει η δεσποινίς Χερντ» ειπε

«Τη βοήθησα να πάρει το ρόλο στο Aquaman»

Ο Τζόνι Ντεπ ισχυρίστηκε επίσης οτι βοήθησε τη Χερντ να πάρει το ρόλο της Μέρα στο Aquaman, το ρόλο που την έκανε σταρ. «Η Άμπερ με ρώτησε αν θα τους μιλήσω και εγώ μίλησε με ανώτερα στελέχη της Warner», είπε ο Ντεπ, αποκαλύπτοντας τα ονόματά τους.

«Μετά την ακρόαση της Μις Χερντ ή τις οντισιόν για τη Warner Bros, τη δημιουργική τους ομάδα, η δεσποινίς Χερντ μου είπε ότι η ταινία επρόκειτο να γυριστεί στην Αυστραλία και η Αυστραλία για την ίδια ήταν ένα πιθανό πρόβλημα. Αυτό την απασχολούσε. Με ρώτησε αν θα το έκανα – είχα μια συμφωνία πολλών ταινιών με τη Warner Bros για μερικά χρόνια, οπότε κάναμε δουλειές μαζί και τους ήξερα αυτούς τους ανθρώπους, είχα πάει σε ταινίες μαζί τους.

«Με ρώτησε αν θα τους μιλήσω. Πήρα ένα τηλέφωνο και μίλησα με τρία ανώτερα στελέχη της Warner. Τελικά πήρε τη δουλειά στην ταινία, οπότε ήλπιζα ότι είχα περιορίσει τις ανησυχίες της σε κάποιο βαθμό».

«Θα ήμουν νεκρός αν είχα πάρει 10 χάπια ecstasy»

Η ανάκριση στράφηκε στο περιστατικό στην Αυστραλία τον Μάρτιο του 2015, όταν το δάχτυλο του Ντεπ κόπηκε κατά τη διάρκεια μιας βίαιης διαμάχης με τον Χερντ. Ισχυρίζεται ότι εκείνη το έκοψε πετώντας του ένα μπουκάλι βότκας. Η Χερντ λέει ότι ο Ντεπ το έσπασε με ένα τηλέφωνο.

Ο Ντεπ ρωτήθηκε για τους ισχυρισμούς της Χερντ ότι πήρε 8-10 χάπια ecstasy κατά τη διάρκεια, όπως ισχυρίστηκε, μίας «κατάστασης ομηρίας τριών ημερών». Ερωτηθείς πόσες φορές έχει κάνει χρήση στη ζωή του, είπε: «Στην πραγματικότητα όχι και τόσο πολλές φορές. Στη ζωή μου έξι, επτά ίσως».

Η Χερντ φάνηκε τότε να χαμογελάει.Ερωτηθείς πόσο χάπια είχε πάρει κατά τη διάρκεια του περιστατικού στην Αυστραλία, ο Ντεπ απάντησε: «Όχι αρκετά για να βιώσεις σωστά τι υποτίθεται ότι σου κάνουν οι χημικές ουσίες». Στη συνέχεια ρωτήθηκε: «Έχετε καταναλώσει ποτέ 8-10 ταυτόχρονα;»

Με ένα χαμόγελο ο Ντεπ είπε: «Όχι κυρία δεν έχω. Γιατί θα ήμουν νεκρός. Νομίζω ότι κάποιος θα πέθαινε. Και μάλλον γρήγορα ».

«Αφαίρεσε ένα κομμάτι από το δάχτυλό μου»

Στο δικαστήριο έδειξαν φωτογραφίες από τα επακόλουθα της μάχης όπου κόπηκε το δάχτυλο του Ντεπ και την περιοχή του μπαρ όπου συνέβη ο καυγάς. Ο Ντεπ έκανε αναράσταση και άπλωσε το χέρι του στη μπάρα για να δείξει πού καθόταν και πού στεκόταν η Χερντ όταν του πέταξε ένα μπουκάλι βότκας που δεν τον πέτυχε και ένα δεύτερο που χτύπησε στο χέρι του.

Ο Ντεπ έδειξε θραύσματα γυαλιού στο πάτωμα σε μια φωτογραφία και είπε: «Όλο αυτό είναι το πρώτο μπουκάλι που εξερράγη. Πέρασε από το κεφάλι μου. Το δεύτερο μπουκάλι χτύπησε ακριβώς εδώ που ακουμπούσε το χέρι μου στη μαρμάρινη μπάρα ».

Ο Ντεπ είπε ότι μια άλλη φωτογραφία με κηλίδες αίματος ήταν από το δάχτυλό του που αιμορραγούσε. Ο Ντεπ ρωτήθηκε για ένα μήνυμα που έστειλε στον προσωπικό του γιατρό, Ντέιβιντ Κίπερ, μετά τον καυγά στον οποίο είπε ότι η Χερντ ήταν «γεμάτη με σκ@@@ σαν Χριστουγεννιάτικη Χήνα».

Σύμφωνα με τον Ντεπ, «του έλεγε ότι μόλις έχασα ένα δάχτυλο». Ερωτηθείς πώς μπορούσε να στείλει μήνυμα, δεδομένου ότι μόλις έχασε μια άκρη του δαχτύλου του, ο Ντεπ σήκωσε το χέρι του και είπε: «Αυτό (δεξί μεσαίο δάχτυλο) δεν ήταν διαθέσιμος εκείνη τη στιγμή, γι’ αυτό έβαλα τον αντίχειρα».

Ο Ντεπ είπε: «Το πρώτο πράγμα που ήθελα να κάνει ήταν να ελέγξει τη ζημιά στο δάχτυλό μου. «Δεν θα είχε νόημα να του πω ψέματα. Το είχε περάσει όλο αυτό με εμένα και τη δεσποινίς Χερντ πριν. Του είπα ότι είχε πετάξει ένα μπουκάλι βότκα και μου έκοψε το δάχτυλο, την άκρη του δακτύλου μου. Ένα καλό κομμάτι. Και μου λείπει»

Ο «μήνας του μέλιτος» με το Orient Express

Η Χερντ ισχυρίστηκε ότι ο Ντεπ έγινε βίαιος κατά τη διάρκεια του μήνα του μέλιτος στο Orient Express τον Αύγουστο του 2015 και τη γρονθοκόπησε επανειλημμένα στο αυτοκίνητό τους. Ο Ντεπ είπε ότι πήραν το τρένο από την Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης για τη Σιγκαπούρη, αλλά τα όσο είπαν ήταν πολύ διαφορετικά.

Ο Ντεπ είπε: «Υπήρχαν στιγμές που ήταν πολύ ευχάριστο, πολύ ωραίο και στη συνέχεια υπήρχαν φορές που κάτι τη δυσαρεστούσε και τότε άρχιζε να φωνάζει και έτσι ξεκινούσε άλλη μία διαμάχη»

H φωτογραφία του ζεύγους με το προσωπικό του Orient ExpressΑ.Ρ

«Κάποια στιγμή -δεν θυμάμαι να κράτησε πολύ με χτύπησε στο πρόσωπο, στο μάτι, κάπου εδώ πάνω. Πόνεσα λίγο αλλά τελείωσε και όλα έγιναν πάλι καλά και πήγαμε για δείπνο και όλα ήταν μια χαρά». Έδειξε μάλιστα μια φωτογραφία τους με το προσωπικό του Orient Express.

Ο Ντεπ είπε ότι έδειχνε το μάτι του «λίγο κουρασμένο». «Αυτά τα πράγματα μπορούσαν να συμβούν πολύ γρήγορα. Αν διαφωνούσες. Δεν μοιάζω πολύ με τον εαυτό μου, αλλά σίγουρα έχω μαύρο μάτι». Ο Ντεπ ρωτήθηκε αν η εικόνα είχε υποστεί Photoshop όπως ισχυρίστηκε η Χερντ. Θα ήταν δύσκολο να αρχίσουμε να μπαίνουμε στην ψηφιακή επεξεργασία με πολλούς ανθρώπους στο πλάνο» τόνισε.

«Δωρίζω χρήματα ανώνυμα»

Ο Ντεπ απέρριψε τους ισχυρισμούς του πρώην μάνατζερ της επιχείρησής του, Τζόελ Μάντελ, ο οποίος κατέθεσε ότι ο ηθοποιός αγνόησε τις εκκλήσεις για να τακτοποιήσει τα οικονομικά του. Σύμφωνα με τον Ντεπ, ο Μάντελ ήταν ένας «πολύ πικραμένος άνθρωπος» που ανακάλυψε ότι είχε υπεξαιρέσει «πολλά χρήματα για τα οποία δούλευα σκληρά όλα αυτά τα χρόνια».

Ο Ντεπ αντιτάχθηκε στους ισχυρισμούς του Μάντελ ότι ο Ντεπ δεν πρόσφερε πολλά χρήματα σε φιλανθρωπικούς σκοπούς. «Όταν δωρίζω χρήματα, κάνω δωρεά χωρίς να εμπλέκεται το όνομά μου γιατί δε θεωρώ ότι αυτό είναι σημαντικό, καθώς το όνομά μου είναι εκεί από την άποψη των χρημάτων».

Ο Ντεπ είπε ότι προτιμούσε να εργάζεται στα παρασκήνια, όπως να μετατρέπει τις πρεμιέρες των ταινιών του σε φιλανθρωπικές εκδηλώσεις για φιλανθρωπικά ιδρύματα όπως το Great Ormond St Hospital για παιδιά στο Λονδίνο. «Δεν ψάχνω αυτό το χτύπημα στην πλάτη. Δεν χρειάζομαι τον θαυμασμό, δεν χρειάζομαι την προσοχή» είπε.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ