Μας απειλεί ξανά ο Τσαβούσογλου: «Δεν μπλοφάρουμε – Αποστρατικοποιείστε τα νησιά του Αιγαίου


Κλιμακώνεται καθημερινά η ένταση – Αυξάνεται ο κίνδυνος «θερμού» επεισοδίου.

Την εμπρηστική ρητορική που συνοδεύεται με απειλές συνεχίζει το καθεστώς Ερντογάν, την ώρα που κλιμακώνεται η ένταση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας και επί του πεδίου.

Φαίνεται πως η Άγκυρα αναζητά ευκαιρία για δημιουργία θερμού» επεισοδίου, δοκιμάζοντας καθημερινά την υπομονή των Ενόπλων Δυνάμεων στο ανατολικό Αιγαίο και θέτοντας σε μόνιμη εγρήγορση την ελληνική διπλωματία.

Μετά το «άδειασμα» της Τουρκίας στον ΟΗΕ από τη χώρα μας, με επιστολή την οποία παραθέτονται όλες οι παράνομες πρακτικές της γείτονος, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου έσπευσε να απαντήσει στην Ελλάδα μέσω των γνωστών απειλών.

Παράλληλα, ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας επέμεινε και πάλι στην απαίτηση αποστρατικοποίησης των ελληνικών νησιών. «Δεν μπλοφάρουμε» είπε ο Τούρκος υπουργός κατά την πτήση της επιστροφής του από το Ισραήλ.

«Είμαστε απόλυτα σοβαροί, δεν μπλοφάρουμε. Αν η Ελλάδα δεν συμμορφωθεί με αυτό, θα προχωρήσουμε το θέμα. Όσα κάνει η Ελλάδα έχουν στόχο να απειλήσουν την Τουρκία», είπε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου εγείροντας εκ νέου θέμα αποστρατικοποίησης των ελληνικών νησιών.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ