Θεσσαλονίκη: Ένας αστυνομικός και ένας ιδιώτης στο νοσοκομείο από τα επεισόδια στο ΑΠΘ


Θεσσαλονίκη: Δύο άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο από τα επεισόδια που ξέσπασαν το μεσημέρι στο Τμήμα Βιολογίας του ΑΠΘ

Δύο άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο από τα επεισόδια που έγιναν το μεσημέρι στο ΑΠΘ σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωστη της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσαλονίκης.

Συγκεκριμένα η αστυνομία στην ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «κατά τη διάρκεια αστυνομικών μέτρων για την περιφρούρηση οικοδομικών εργασιών σε ισόγειο χώρο της Σχολής Θετικών Επιστημών του Α.Π.Θ., ομάδα 120 περίπου ατόμων επιτέθηκε στις αστυνομικές δυνάμεις, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό αστυνομικού και ιδιώτη, οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο για την παροχή πρώτων βοηθειών».

Η Διεύθυνση Ασφάλειας διενεργεί προανάκριση για το περιστατικό.

Επεισόδια στο Τμήμα Βιολογίας μέσα στο ΑΠΘ

Υπενθυμίζεται ότι το μεσημέρι της Πέμπτης σημειώθηκαν επεισόδια μεταξύ μελών φοιτητικών συλλόγων και αστυνομικών μπροστά στο Τμήμα Βιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν μια ομάδα φοιτητών που διαδήλωνε στον χώρο του ΑΠΘ κινήθηκε προς διμοιρία των ΜΑΤ με αποτέλεσμα να υπάρξει συμπλοκή και χρήση χημικών.

Είχε προηγηθεί διαμαρτυρία φοιτητών που αντιδρούν στην παρουσία της Αστυνομίας εντός του ΑΠΘ αλλά και στην ίδρυση της πανεπιστημιακής αστυνομίας.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης οι φοιτητές φώναζαν «Έξω τα ΜΑΤ από το ΑΠΘ» ενώ υπενθυμίζεται ότι από χθες Τετάρτη ξεκίνησαν εκ νέου οι εργασίες για την δημιουργία βιβλιοθήκης στο ΑΠΘ παρουσία ανδρών των ΜΑΤ.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα thestival.gr κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκε ένας φοιτητής.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ