Επιδόρπιο: Vegan κέικ με πορτοκάλι και κακάο


Δημιουργήστε ένα απολαυστικό vegan κέικ σοκολάτας πορτοκαλιού με ένα απαλό γλάσο σοκολάτας. Αποτελεί ένα ιδανικό γλυκό για όλους τους καλεσμένους σας, vegan και μη, καθώς τα αρώματά του και γεύση του δεν διαφέρει από τα άλλα ειδών επιδόρπια. Συνδυάζει τη νοστιμιά με την υγιεινή διατροφή και σας προσφέρει ευχαρίστηση που χρειάζεστε.

Το πιο νόστιμο vegan κέικ

Συστατικά:

250 g vegan κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου

250 ml γάλα χωρίς γαλακτοκομικά (βρώμη ή σόγια)

2 πορτοκάλια, ξεφλουδισμένα και ένα χυμό, συν λίγο επιπλέον ξύσμα για σερβίρισμα (προαιρετικά)

2 κσ ξίδι μηλίτη

200 γραμμάρια χρυσαφένια ζάχαρη

1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

300 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

50 γρ κακάο σε σκόνη

50 g vegan μαύρη σοκολάτα, ψιλοκομμένη, συν μερικά τρίμματα για σερβίρισμα (προαιρετικά)

200 γρ ζάχαρη άχνη

Μέθοδος:

ΒΗΜΑ 1

Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 160C στον αέρα. Χρησιμοποιούμε λίγο από τη vegan κρέμα για να βουτυρώσουμε τη βάση και τις πλευρές μιας βαθιάς φόρμας για κέικ 23 εκ. και μετά στρώνουμε με λαδόκολλα.

ΒΗΜΑ 2

Βάζουμε το φυτικό γάλα σε μια κανάτα και ανακατεύουμε το ξύσμα και το χυμό ενός πορτοκαλιού και το ξίδι μηλίτη. Αφήνουμε να πήξει ελαφρά για 5 λεπτά.

ΒΗΜΑ 3

Χτυπάμε 150 γραμμάρια vegan αλοιφής με τη ζάχαρη άχνη χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό σύρμα για 1 λεπτό μέχρι να γίνει κρέμα και μετά προσθέτουμε το μείγμα γάλακτος, το εκχύλισμα βανίλιας και μια μικρή πρέζα αλάτι. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το κακάο. Χτυπάμε ξανά μέχρι να ενωθούν και τρίβουμε στην ετοιμασμένη φόρμα. Ψήνουμε για 35 λεπτά – 40 λεπτά μέχρι να φουσκώσει και να σφίξει στην αφή, και ένα πιρούνι τοποθετημένο στη μέση του κέικ να βγαίνει καθαρό. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει για 10 λεπτά στη φόρμα και μετά το ανοίγουμε σε σχάρα να κρυώσει εντελώς.

ΒΗΜΑ 4

Για να φτιάξουμε το γλάσο, λιώνουμε τη σοκολάτα σε σύντομες ριπές στο φούρνο μικροκυμάτων, ανακατεύοντας καλά ανάμεσα σε κάθε έκρηξη ή σε ένα αντιθερμικό μπολ που βρίσκεται πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει (φροντίζοντας το μπολ να μην αγγίζει το νερό), μέχρι να γίνει λεία. Αφήνουμε να κρυώσει για 5 λεπτά. Χτυπάμε την υπόλοιπη vegan αλοιφή (λίγο κάτω από 100 γραμμάρια) με τη ζάχαρη άχνη και το ξύσμα από το υπόλοιπο πορτοκάλι για λίγα λεπτά μέχρι να γίνει κρέμα και μετά ανακατεύουμε τη κρύα σοκολάτα μέχρι να ομογενοποιηθεί.

ΒΗΜΑ 5

Βάζουμε το κρύο κέικ σοκολάτας σε μια βάση για κέικ ή πιάτο και απλώνουμε το frosting από πάνω, απλώνοντάς το στα πλάγια. Διατηρείται έως και τρεις ημέρες σε αεροστεγή φόρμα για κέικ. Διακοσμούμε με περισσότερο ξύσμα πορτοκαλιού και τρίμματα σοκολάτας, αν θέλετε.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ