Νέα αντεπίθεση ετοιμάζει η Ρωσία στην Ουκρανία – Φορτώνει πυραύλους kalibr τα υποβρύχιά της


Την ώρα που το ΝΑΤΟ προσπαθεί να απομονώσει τη Ρωσία, η «αρκούδα» προετοιμάζεται για νέα επίθεση στην Ουκρανία.

Σε μια κίνηση που μαρτυρά πως η Ρωσία είναι έτοιμη για μια ακόμη σύρραξη στον πόλεμο της Ουκρανίας, προχωρά η Μόσχα, καθώς φορτώνει με πυραύλους kalibr τα υποβρύχιά της στη Μαύρη Θάλασσα.

Ειδικοί αναλυτές εκτιμούν ότι πρόκειται για μια στρατηγική κίνηση της Μόσχας η οποία θέλει να δείξει στη Δύση πως ανά πάσα στιγμή μπορεί να μεταβληθεί σε «αστακό» χάρη στο τεράστιο οπλοστάσιο της.

Όπως αναφέρει το newsweek.com, μετά την αναφορά των ΗΠΑ ότι στοχοποιούν τον Ρωσικό στόλο της Μαύρης Θάλασσα προκειμένου να «απελευθερωθούν» μονοπάτια για την Ουκρανία για την εξαγωγή σιτηρών, οι Ρώσοι απάντησαν άμεσα.

Και πως γίνεται αυτή η στοχοποίηση; Με την παράδοση στους Ουκρανούς πολλών και ισχυρών αντιπλοϊκών όπλων όπως οι πύραυλοι Harpoon και Naval Strike Missile που έχουν βεληνεκές τα 250-300 χιλιόμετρα

Ήδη δυο υποβρύχια έχουν αγκυροβολήσει σε βάση που βρίσκεται νότια στον κόλπο της Σεβαστούπολης και φορτώνουν πυραύλους τύπου «kalibr». Πρόκειται για υποβρύχια τύπου «Varshavyanka» τα οποία έχουν σχεδιαστεί για να εκτοξεύουν αυτού του είδους τους πυραύλους, οι οποίοι μπορούν με την ίδια ευκολία να πλήξουν στόχους τόσο στην ξηρά όσο και στη θάλασσα.

Μάλιστα πριν από 5 χρόνια όταν οι Ρώσοι είχαν πρωτοπαρουσιάσει τους πυραύλους αυτούς ο ίδιος ο Πούτιν είχε πει, πως έχουν τη δυνατότητα να πλήξουν από τα υποβρύχια, στόχους που βρίσκονται ακόμη και 1.500 χιλιόμετρα στην ενδοχώρα.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ