Aλάτι Νεκράς Θάλασσας: Σε ποιες δερματικές παθήσεις βοηθά [vid]


Το αλάτι της Νεκράς Θάλασσας είναι αλάτι από τη Νεκρά Θάλασσα στο Ισραήλ, η οποία είναι η πιο αλμυρή και βαθύτερη λίμνη στον κόσμο. Γνωστό για τις θεραπευτικές του ιδιότητες από τους βιβλικούς χρόνους, το αλάτι της Νεκράς Θάλασσας έχει χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία διαφόρων δερματικών παθήσεων, όπως η ψωρίαση, λόγω της ηλιακής υπεριώδους ακτινοβολίας που βρίσκεται στη Νεκρά Θάλασσα. ‌

Οφέλη από το αλάτι της Νεκράς Θάλασσας

Το αλάτι της Νεκράς Θάλασσας είναι εξαιρετικό για το δέρμα σας—μπορεί να τονώσει την υγεία του, καθώς και να θεραπεύσει διάφορες καταστάσεις υγείας, όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα και η ψωρίαση.

Ενισχύστε την υγεία του δέρματος

Έρευνες έχουν δείξει ότι το μαγνήσιο στο νερό της Νεκράς Θάλασσας μπορεί να ενισχύσει την υγεία του δέρματος θεραπεύοντας τη φλεγμονή.‌  Σε μια μελέτη, οι συμμετέχοντες με ξηρό δέρμα βύθισαν το ένα χέρι για 15 λεπτά σε νερό που περιείχε 5 τοις εκατό αλάτι της Νεκράς Θάλασσας και το άλλο σε νερό βρύσης για να συγκριθούν τα αποτελέσματα. Μία έως έξι εβδομάδες αργότερα, τα χέρια που βυθίστηκαν σε διάλυμα άλατος της Νεκράς Θάλασσας έγιναν πιο λεία. Η ερυθρότητα και η ξηρότητα, που είναι σημάδια φλεγμονής, μειώθηκαν επίσης σημαντικά μετά τη θεραπεία με αλάτι της Νεκράς Θάλασσας.

Αντιμετώπιση ρευματολογικών παθήσεων.

Η λάσπη της Νεκράς Θάλασσας και το μπάνιο στο αλμυρό νερό της μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για τη θεραπεία ρευματολογικών παθήσεων, οι οποίες είναι φλεγμονώδεις και αυτοάνοσες ασθένειες που προκαλούν το ανοσοποιητικό σας σύστημα να επιτεθεί στα όργανα, τα οστά, τους μύες και τις αρθρώσεις σας. ‌Οι ρευματολογικές παθήσεις περιλαμβάνουν την ψωριασική αρθρίτιδα, την οστεοαρθρίτιδα του γόνατος και τη ρευματοειδή αρθρίτιδα.

Αντιμετώπιση της ψωρίασης.

Αρκετές μελέτες έχουν δείξει επίσης ότι το αλάτι της Νεκράς Θάλασσας είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο στη θεραπεία της ψωρίασης. Τα συμπτώματα της περιλαμβάνουν:

  • Κνησμό, πόνο και αίσθημα καύσου
  • Πρησμένες αρθρώσεις
  • Νύχια με ραβδώσεις
  • Φολιδώδεις κηλίδες
  • Κόκκινα σημεία στο δέρμα με παχιά λέπια

Έρευνες έχουν δείξει ότι το αλάτι της Νεκράς Θάλασσας μπορεί να ανακουφίσει πολλά συμπτώματα της ψωρίασης. Λόγω της ηλιακής υπεριώδους ακτινοβολίας στη Νεκρά Θάλασσα, η λουτροθεραπεία (ή το μπάνιο) μπορεί να θεραπεύσει την ψωρίαση.‌

Ακολουθεί βίντεο:

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ