COVID Ψυχική Υγεία και Σχολεία: Τα παιδιά μας υποφέρουν και δεν είναι εντάξει


COVID Ψυχική Υγεία και Σχολεία: Η πανδημία της COVID και το παρατεταμένο κλείσιμο των σχολείων έπληξαν σκληρά την ψυχική υγεία των παιδιών μας και θα πρέπει να είναι μια κλήση αφύπνισης Η COVID-19 οδήγησε σε «σοβαρή απώλεια μάθησης» Ο πρώην υπουργός Παιδείας Μπιλ Μπένετ συζητά μια αναφορά ότι η απώλεια μάθησης λόγω της COVID-19 είναι χειρότερη από ό,τι η Λουιζιάνα μετά τον τυφώνα Κατρίνα.

Το μεγαλύτερο σφάλμα εσωτερικής πολιτικής στην πρόσφατη αμερικανική ιστορία είναι το παρατεταμένο κλείσιμο των σχολείων κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19 και η αδιαφορία για την ευημερία των νέων μας.

Οι New York Times ανέφεραν πρόσφατα για τον αυξανόμενο επιπολασμό των ψυχικών ασθενειών και της αυτοκτονίας μεταξύ των εφήβων τα τελευταία δύο χρόνια. Χρειαζόμασταν πραγματικά ένα χρόνο δεδομένων για να δείξουμε ότι τα παιδιά υπέφεραν;

Ενώ οι ιστορικές διαδηλώσεις των εκπαιδευτικών και της κοινωνικής δικαιοσύνης τράβηξαν την προσοχή πολλών μέσων ενημέρωσης νωρίς στην πανδημία, το κακό που γινόταν στα παιδιά γινόταν όλο και λιγότερο.

Αυξημένες επισκέψεις ψυχικής υγείας από εφήβους αναφέρθηκαν από την Fair Health τον Αύγουστο του 2020 από την αξιολόγηση των ασφαλιστικών απαιτήσεων τον Μάρτιο και τον Απρίλιο κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας, αλλά οι παιδίατροι και άλλοι ειδικοί παρέμειναν σιωπηλοί.

Η παράπλευρη ζημιά από τα lockdown για την COVID είναι «ανυπολόγιστη»

Τα παγκόσμια δεδομένα έδειξαν ότι η επαναλειτουργία των σχολείων δεν προκάλεσε αύξηση της μετάδοσης του ιού στην κοινότητα. Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) αναφέρουν ακόμη και στον ιστότοπό τους ότι η επαναλειτουργία των σχολείων για προσωπική μάθηση δεν προηγείται της αύξησης της μετάδοσης στην κοινότητα.

Αλλά τα στοιχεία για τις βλάβες του κλεισίματος συσσωρεύονταν.

Η προτεραιότητα της επιστροφής στην κανονικότητα για τα παιδιά μας όχι μόνο θα μειώσει τον κίνδυνο άγχους, κατάθλιψης και αυτοκτονικού ιδεασμού, αλλά δυνητικά θα βοηθήσει στον εντοπισμό ενός παιδιού που αγωνίζεται στη σιωπή.

Ωστόσο, τα σχολεία παρέμειναν κλειστά.

Στις αρχές του 2022, το 10% όλων των σχολείων των ΗΠΑ εξακολουθούσε να έχει κάποια μορφή εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Πολλοί το κάνουν ακόμα.

Οι συνέπειες αυξάνονται και βλέπουμε μόνο την κορυφή του παγόβουνου.

Στα τέλη του 2021, ο Γενικός Χειρουργός των ΗΠΑ εξέδωσε μια συμβουλή σχετικά με την αυξανόμενη κρίση ψυχικής υγείας στη νεολαία της Αμερικής.

Κορυφαίοι ειδικοί ψυχικής υγείας μίλησαν για το επείγον στην Επιτροπή Παιδείας της Γερουσίας τον Μάρτιο του 2022.

Η ίδια συγκατάβαση προέρχεται από τον διαχειριστή του Μπάιντεν: Saphier

Η αυξανόμενη ψυχική ασθένεια στους εφήβους προϋπήρχε της πανδημίας.

Η κοινωνική απομόνωση από τους περιορισμούς που σχετίζονται με την πανδημία τροφοδότησε το υπάρχον πρόβλημα ψυχικής υγείας, ειδικά όσον αφορά τη βία με όπλα στους νέους.

Η βία με όπλα ξεπέρασε τα αυτοκινητιστικά ατυχήματα ως η κύρια αιτία θανάτου μεταξύ παιδιών και εφήβων στις ΗΠΑ το 2020, σύμφωνα με μια έκθεση του New England Journal of Medicine.

Στοιχεία από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) έδειξαν αύξηση σχεδόν 30% στους θανάτους που σχετίζονται με όπλα μεταξύ παιδιών από το 2019 έως το 2020, συμπεριλαμβανομένων αυτοκτονιών, πυροβολισμών κατά λάθος και ανθρωποκτονιών.

Ενώ η πρόσφατη τραγωδία στο δημοτικό σχολείο στο Uvalde του Τέξας φέρνει στο προσκήνιο τη συζήτηση για τον έλεγχο των όπλων, δεν πεθαίνουν όλα τα παιδιά που πεθαίνουν από πυροβόλα όπλα από μαζικούς πυροβολισμούς υψηλού προφίλ.

Η ασφάλιση πυροβόλων όπλων στο σπίτι είναι βασική.

Το πώς τα παιδιά εξακολουθούν να τα πιάνουν και να αυτοκτονούν κατά λάθος είναι συγκλονιστικό και μπορεί να αποδοθεί μόνο σε αμέλεια εκ μέρους του ενήλικα. Εκτός από την καταστροφή της απώλειας ενός παιδιού, θα πρέπει να εξεταστεί το ενδεχόμενο δικαστικής τιμωρίας για την αποτροπή μελλοντικών περιστατικών.

Οι σκόπιμες δολοφονίες, ωστόσο, είναι πιο περίπλοκες.

Αλλά και τα παιδιά σκόπιμα αυτοκτονούν με υψηλότερο ρυθμό.

Η αυτοκτονία έχει γίνει η δεύτερη κύρια αιτία θανάτου μεταξύ των προεφήβων και των εφήβων.

Ωστόσο, η νεολαία μας δεν αποτελεί προτεραιότητα.

Έρευνες έχουν δείξει ότι έως και το 80% των εφήβων που πέθαναν από αυτοκτονία είχαν ένα ραντεβού με έναν επαγγελματία υγείας το έτος που οδήγησε στον θάνατό τους. Δυστυχώς, οι επισκέψεις ρουτίνας στον τομέα της υγείας μειώθηκαν κατά 60% καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας και δεν έχουν φθάσει ακόμα τα προ-πανδημικά επίπεδα.

Ακόμη και τώρα, δεν υπάρχει επίσημη σύσταση να κάνετε check-in με τα παιδιά για να δείτε εάν έχουν σκέψεις αυτοκτονίας.

Η αυξανόμενη ανθρωποκτονία μεταξύ των νέων αυξήθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας από μια κορύφωση παραγόντων: αποχρηματοδότηση των κινημάτων της αστυνομίας, αυξανόμενη ανεργία, κλείσιμο σχολείων και έλλειψη επαρκών πόρων για υποστήριξη.

Όλα αυτά κατά τη διάρκεια συνέβαλαν στην αύξηση της βίας.

Οι πολιτικές για τη δημόσια υγεία έχουν αποτύχει στα παιδιά μας και κάποια έχουν πεθάνει εξαιτίας αυτού.

Ενώ η ψυχική υγεία έχει σημασία, παρά τις καλύτερες προσπάθειες και τις μελλοντικές στρατηγικές, τα παιδιά δεν θα είναι ποτέ απολύτως ασφαλή από το κακό.

Κανείς δεν νοιάζεται περισσότερο για τα παιδιά από τους γονείς τους.

Το κίνημα των γονέων έχει ήδη ξεκινήσει με τον αγώνα για τα παιδιά μας ως προς το πρόγραμμα σπουδών και τους περιορισμούς από την πανδημία. Πρέπει να εξελιχθεί σε αίτημα για την προστασία τους από τα πυροβόλα όπλα. Το 2020, σχεδόν τρεις φορές περισσότερα παιδιά πέθαναν από πυροβόλα όπλα παρά από καρκίνο.

Γιατί τα σχολεία μας δεν χρηματοδοτούνται και δεν προστατεύονται με την ίδια δυναμική με τα αεροδρόμια, τους χώρους μουσικής και άλλα; Φανταστείτε να είχαμε την ίδια χρηματοδότηση και κίνητρο για να μειώσουμε τους θανάτους από πυροβόλα όπλα στα παιδιά όπως και για τον καρκίνο;

Το Κογκρέσο εξετάζει έναν ακόμη γύρο χρηματοδότησης για την COVID, μεγάλο μέρος της οποίας θα δαπανηθεί σε εμβόλια, θεραπείες και τεστ ιών.

Αυτό που πραγματικά χρειάζεται η Αμερική είναι να αναλάβει δράση για τη μείωση της βίας με πυροβόλα όπλα μεταξύ των νέων μας.

Αυτό δεν είναι ένα δυαδικό πρόβλημα, αλλά πολυπαραγοντικό. Είναι καιρός να αρχίσουμε να δίνουμε προτεραιότητα στα παιδιά μας αφού πριν από δύο χρόνια αυτή παραβιάστηκε.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ