Δίκη προπονητή ιστιοπλοΐας: Κατέθεσε ο πατέρας του κατηγορούμενου


Δίκη προπονητή ιστιοπλοΐας: Στην προηγούμενη συνεδρίαση κατέθεσαν τέσσερις μάρτυρες

Με την κατάθεση του πατέρα του κατηγορουμένου προπονητή ιστιοπλοΐας συνεχίζεται σήμερα η δίκη του τελευταίου στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας που δικάζεται για τρία κακουργήματα σε βάρος της πρώην αθλήτριάς του, Αμαλίας.

Στην προηγούμενη συνεδρίαση κατέθεσαν τέσσερις μάρτυρες με τον πρώην δήμαρχο Ωρωπού να καταθέτει πως πληροφορήθηκε από τη μητέρα της Αμαλίας ότι το παιδί είχε κακοποιηθεί από τον τότε προπονητή αλλά και πως δεν είχε ακούσει ποτέ να κυκλοφορεί η φήμη ότι υπήρχε σχέση ανάμεσα στην καταγγέλλουσα και τον καταγγελλόμενο.

Στο δικαστήριο κατέθεσε και ο προπονητής που ανέλαβε την Αμαλία επί επτά χρόνια, μετά τον κατηγορούμενο. «Με είχαν ενημερώσει οι γονείς της Αμαλίας από τον Δεκέμβριο του 2103 κατά τη διάρκεια προπόνησης στο Φάληρο. Μου ζήτησαν να έχω τον νου μου και αν δω κάπου τον Τριαντάφυλλο, να τους ειδοποιήσω» κατέθεσε ο μάρτυρας.

Μάλιστα, υποστήριξε ότι κάποιες αθλήτριες και οι μητέρες τους ζήλευαν την Αμαλία επειδή πέτυχε παγκόσμια διάκριση. «Έρχονταν σε εμένα και αντί να ρωτήσουν για τα δικά τους παιδιά, ρωτούσαν για την Αμαλία. Υπήρχε ζήλια και φθόνος. Γινόταν “πόλεμος”» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εισαγγελέας: Κύριε μάρτυρα, είχε φτάσει στα αυτιά σας κάποια φήμη;

Μάρτυρας: Ότι η Αμαλία ήταν ερωτευμένη με τον κατηγορούμενο, όταν ήταν πιο μικρή, στο Δημοτικό. Μου το είχε πει ο ίδιος, ότι «είναι τσιμπημένη μαζί μου» και το άκουγα να το λένε και τα παιδιά

Πρόεδρος: Είδατε ποτέ κάτι; Παρατηρήσατε να είναι κοντά αυτοί οι δυο

Μάρτυρας: Όχι, ποτέ, δεν είχαν σχέση.

Ωστόσο, η κατάθεση του μάρτυρα προκάλεσε την αντίδραση του κατηγορούμενου, ο οποίος χτύπησε με δύναμη το χέρι του στο έδρανο και του είπε: «Σεπτέμβριος του 2013, η Αμαλία ήταν ένα χρόνο αθλήτριά σου, σας είδα σε μαγαζί, να κάθεστε μαζί για ποτό απόγευμα καθημερινής. Είσαι ψεύτης! Στον ελληνοτουρκικό πόλεμο υπήρχαν δυο χαρακτήρες: οι κατακτητές και οι κατακτημένοι. Υπήρχε όμως και άλλος ένας ρόλος: το γιουσουφάκι, όπως εσύ»!

Ένταση προκλήθηκε και από την κατάθεση της μητέρας του κατηγορουμένου, η οποία υποστήριξε πως η μητέρα της ανήλικης τότε Αμαλίας, της είχε πει ότι ο γιος της θα είναι «ιδανικός σύζυγος για την Αμαλία». Η ίδια σημείωσε ότι οι γονείς της Αμαλίας έκαναν ανοιχτά λόγο για γάμο στο σπίτι της την Πρωτοχρονιά πριν απομακρυνθεί ο γιος της από τον όμιλο.

Εισαγγελέας: Σας είχε πει ο γιος σας ότι είχε σεξουαλική σχέση με την Αμαλία!;

Μάρτυρας: Όχι, πέρυσι μόνο, όταν ήταν στη φυλακή, μου είπε: “Μου στρωνε και κοιμόμουν στο δωματιάκι και μου την έστελνε”

Εισαγγελέας: Εννοείτε ότι η μητέρα της Αμαλίας έστελνε την κόρη της στον γιο σας;

Μάρτυρας: Ναι πιστεύω ότι οι γονείς της έκαναν τα στραβά μάτια και όλα γίνονταν με την προτροπή τους. Πάντως, η μάρτυρας δεν μπόρεσε να εξηγήσει γιατί, αν και η οικογένεια της Αμαλίας ήθελε γάμο, στη συνέχεια κατήγγειλε βιασμό, εκτιμώντας ότι το έκαναν για να κερδίσουν χρήματα.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ