Μήπως να περάσετε τα Χριστούγεννα χωριστά;


Και ενώ για κάποιους είναι πιο απλό και ξέρουν ήδη τι θα κάνουν χωρίς να νιώσουν την ανάγκη να απολογηθούν κάπου, υπάρχουν και εκείνοι που πρέπει να βρουν μία λύση που να ικανοποιεί και το άλλο τους μισό.

Κοντοζυγώνει η πιο ζεστή, οικογενειακή, γλυκιά και παχυντική περίοδος του έτους. Και καλείσαι να πάρεις μία απόφαση. Πώς θα περάσεις τα Χριστούγεννα; Με τους συγγενείς σου; Με τους συγγενείς του; Σε ουδέτερο έδαφος; Μαζί ή χώρια; Και ενώ για κάποιους είναι πιο απλό και ξέρουν ήδη τι θα κάνουν χωρίς να νιώσουν την ανάγκη να απολογηθούν κάπου, υπάρχουν και εκείνοι που πρέπει να βρουν μία λύση που να ικανοποιεί και το άλλο τους μισό.

Έστω ότι θα τα περάσετε χωριστά, γιατί αν τα περνούσατε μαζί, δεν θα υπήρχε πρόβλημα. Βασικά θα υπάρξουν προβλήματα αλλά αυτό είναι θέμα για επόμενο άρθρο, οπότε μείνετε συντονισμένοι. Ας πούμε, λόγου χάρη, ότι ο σύντροφός σου θέλει να πάει στους γονείς του στη Λαμία και εσύ θέλεις να μείνεις στην πόλη για να ξεκουραστείς και να δεις τους φίλους σου. Αλλά ο ένας προσπαθεί να πείσει τον άλλο να αλλάξει τα σχέδιά του και να προσαρμοστεί στις ανάγκες που έχει το ταίρι του. Θέλει δηλαδή ο Γιώργος να τον ακολουθήσεις στη Φθιώτιδα και να γνωρίσεις τη θεία του που φτιάχνει εξαιρετική τυρόπιτα.

Το πρόβλημα προκύπτει όταν εσύ θέλεις να μείνεις εκεί που κάθεσαι και να βγεις το βράδυ των Χριστουγέννων με την παρέα σου και να κάνετε μπαρότσαρκα. Ή πολύ απλά, δεν θέλεις να περάσεις τις γιορτές με τους συγγενείς του καλού σου, που σου προκαλούν μία κάποια αμηχανία, όπως κάνει κάθε ελληνική οικογένεια που σέβεται τον εαυτό της. Γιατί μπορεί να μην θέλεις να περάσεις τα Χριστούγεννα ούτε με τους δικούς σου γονείς και θέλεις να απεμπλακείς από τις παραδόσεις. Η απλά είσαι τόσο κουρασμένη από τη δουλειά που δεν θέλεις να φύγεις από το σπιτάκι σου. Όποια και αν είναι η αιτία, η επιλογή είναι δικό σου θέμα. Το ζητούμενο είναι να βρεις μία μέση λύση ώστε να μην οδηγηθείς στο χωρισμό, χρονιάρες μέρες.

Πες του τι είναι αυτό που θέλεις, αλλά κάντο με αγάπη. Ως γνωστόν, όλα καταλήγουν στον τρόπο με τον οποίο θα χειριστούμε κάτι. Μην του προσβάλεις την οικογένεια επειδή δεν έχεις όρεξη να πας.
Εξήγησέ του απλά και ξάστερα για ποιο λόγο δεν θέλεις να πας. Να είσαι ειλικρινής, ακόμα και αν ξέρεις ότι δεν θα ενθουσιαστεί με αυτό που θα ακούσει.

Να συμβιβαστείτε και οι δύο. Και με αυτό, δεν εννοώ να κάνει κάποιος το χατίρι του άλλου, αλλά να βρείτε κάτι που ίσως να ‘επανορθώνει’ τη διαφωνία σας.

Να περάσεις ωραία. Τόσο απλό και τόσο σημαντικό. Είτε περνάς τις γιορτές με το σύντροφό σου, είτε όχι, φροντίζεις να περάσεις καλά και να προσαρμόσεις αυτές τις μέρες πάνω σου και όχι αντίστροφα. Και πίστεψέ με , όταν μπορείτε να γλεντήσετε και χωριστά, χωρίς ενοχές, σημαίνει ότι αυτή η σχέση λειτουργεί ακόμα καλύτερα.

Να μην μανουριάζεις με το παραμικρό. Καμιά φορά, ο έρωτας μας θολώνει και μας κάνει να δημιουργούμε απίστευτα παρανοϊκά σενάρια. Αλλά, ό,τι είναι να γίνει, θα γίνει. Δεν πρόκειται να το αποτρέψεις επειδή τσακώνεσαι όλη μέρα ή επειδή παρακολουθείς κάποιον. Μην κάνεις σαματά επειδή δεν απαντά στα μηνύματά σου και μην σκέφτεσαι ότι, επειδή θα είστε χώρια, θα απιστήσει. Αν θέλει να το κάνει, θα το κάνει και όταν είστε μαζί. Ελπίζω όχι.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ