Τέξας: Ο δράστης είχε συλληφθεί πριν χρόνια – «Είχε σχεδιάσει να μπει σε σχολείο για να πυροβολήσει»


Τέξας: Ο δράστης είχε συλληφθεί πριν 4 χρόνια, λέει Ρεπουμπλικανός πολιτικός

Ο Ρεπουμπλικανός πολιτικός από το Τέξας, Τόνι Γκονζάλες, είπε ότι ο Σαλβαδόρ Ράμος, ο ένοπλος στην επίθεση στο Ουβάλντε, συνελήφθη πριν από τέσσερα χρόνια ως ανήλικος, αφού είπε σε ανθρώπους ότι «σχεδίαζε να πυροβολήσει σε ένα σχολείο μόλις κλείσει τα 18 του».

Ο Γκονζάλες διατύπωσε αυτούς τους ισχυρισμούς στο FOX News το πρωί της Παρασκευής. «Αυτό δεν είναι φήμη. Το έμαθα αργά χθες το βράδυ: “Ο δολοφόνος συνελήφθη πριν από χρόνια, πριν από τέσσερα χρόνια, επειδή είχε αυτό το σχέδιο, όταν θα γίνει τελειόφοιτος το 2022, θα πυροβολήσει σε ένα σχολείο”».

«Κάτι έγινε στο μεταξύ, που του επέτρεψε να προχωρήσει στο σχέδιό του, πρέπει να βρούμε όλα τα στοιχεία», είπε ο ίδιος. «Πρέπει να καταλάβουμε τι συνέβη. Πρέπει να βεβαιωθούμε ότι δεν θα ξανασυμβεί».

Ο Γκονζάλες αργότερα πρόσθεσε: «Έχω την εντύπωση ότι αυτός και ένα άλλο άτομο συζητούσαν, σχεδίαζαν πράγματα. Η αστυνομία το εξέτασε και τον συνέλαβε. Πήγε σε αναμορφωτήριο ανηλίκων, απ’ ό,τι ξέρω, πήγε σε σωφρονιστικό ίδρυμα».

Στη συνέντευξη Τύπου του την Τετάρτη, ο κυβερνήτης Γκρεγκ Άμποτ παραδέχτηκε ότι η αστυνομία δεν γνώριζε ακόμη εάν ο Ράμος είχε ποινικό μητρώο.

Ο Ράμος αγόρασε νόμιμα τα δύο όπλα που χρησιμοποίησε στην επίθεση της Τρίτης λίγες μέρες αφού έκλεισε τα 18 την περασμένη εβδομάδα.

Με πληροφορίες από: Daily Mail


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ