Θεσσαλονίκη: Δυο παιδιά ανάμεσα στους τραυματίες της φωτιάς στο κτήριο της ΒΕΘ


Δυο παιδιά, ηλικίας 4 και 12 ετών, είναι ανάμεσα στους τραυματίες από τη φωτιά που ξέσπασε στη Θεσσαλονίκη, στο κτήριο της ΒΕΘ.

Σε σταθερή κατάσταση νοσηλεύονται οι δύο νεαροί άνδρες, ηλικίας 20 και 35 ετών, που διεκομίσθησαν διασηλωμένοι στο νοσοκομείο «Παπανικολάου», στη Θεσσαλονίκη, μετά από τη φωτιά που ξέσπασε σε κτήριο επί της οδού Εγνατία, δίπλα στην Αριστοτέλους και πίσω από το κτήριο όπου στεγάζονται τα επιμελητήρια ΕΕΘ και ΒΕΘ.

Σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές που μίλησαν στη Voria.gr, οι δύο νεαροί διασωληνώθηκαν ήδη μέσα στα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ καθώς είχαν εισπνεύσει πολύ καπνό και είχαν έντονη δύσπνοια, χωρίς να φέρουν εγκαύματα από τις φλόγες.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των θεραπόντων ιατρών, η κατάσταση της υγείας τους δεν εμπνέει μεγάλη ανησυχία σε αυτό το στάδιο. Ωστόσο ακόμα διενεργούνται οι απαραίτητοι έλεγχοι και στη συνέχεια θα μεταφερθούν σε ΜΕΘ του νοσοκομείου.

Υπενθυμίζεται πως ακόμα εννέα άτομα μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία της πόλης για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Συγκεκριμένα, τέσσερις με ελαφρά αναπνευστικά προβλήματα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο «Παπανικολάου», άλλα τρία άτομα έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο «Άγιος Δημήτριος» με ελαφρά, επίσης, αναπνευστικά προβλήματα και δύο παιδιά, ηλικίας 4 και 12 ετών αντίστοιχα, διακομίσθηκαν στο Ιπποκράτειο.

Δεκάδες οι απεγκλωβισμοί

Αμέσως μετά την επιχείρηση κατάσβεσης, ο Υποστράτηγος και Συντονιστής του Επιχειρησιακού Κέντρου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Μάριος Αποστολίδης, μιλώντας για τη φωτιά, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι: «απεγκλωβίσαμε 44 άτομα, ανάμεσά τους και παιδιά που ήταν στο διπλανό φροντιστήριο».

Όπως επιπλέον είπε, «είχαμε πληροφορίες ότι πρόκειται για εγκλωβισμένα άτομα και ειδοποιήσαμε αμέσως μεγάλη δύναμη, 12 οχήματα με 40 άνδρες ανάμεσά τους δύο ειδικά οχήματα, για να μπορέσουμε να απεγκλωβίσουμε, αν έπρεπε, άτομα από τα μπαλκόνια».

Ο κ. Αποστολίδης ξεκαθάρισε: «Περιβάλλαμε από τρεις πλευρές το κτήριο στο οποίο εκδηλώθηκε η πυρκαγιά η οποία τελικά δεν ήταν στο κτήριο γραφείων ήταν στο διπλανό το οποίο ήταν εγκαταλελειμμένο και με σκουπίδια μέσα. Από εκεί μάλλον ξεκίνησε η πυρκαγιά και δημιουργήθηκε μεγάλο θερμικό φορτίο, για αυτό υπήρχε και ο έντονος καπνός που φαινόταν από μακριά. Η φωτιά δεν πέρασε στο διπλανό κτήριο».

Στην επιτυχή αντιμετώπιση της μεγάλης πυρκαγιάς, καθοριστικό ρόλο έπαιξε και η δύναμη της αστυνομίας που έφτασε στο σημείο.

Όπως δήλωσε ο αστυνομικός, Αλέξανδρος Σφελινιώτης και οι αστυνομικοί βοήθησαν αρχικά στη ρύθμιση της κυκλοφορίας και στη διευκόλυνση του έργου της Πυροσβεστικής, ενώ στη συνέχεια βοήθησαν στους απεγκλωβισμούς και έδιναν παράλληλα ότι πληροφορίες είχαν προς τους άνδρες της Πυροσβεστικής που επιχειρούσαν στο σημείο.

Δείτε όσα δήλωσε:

Πως ξεκίνησαν όλα

Η φωτιά εκδηλώθηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής, αιτία, σε αίθριο του Επιμελητηρίου. Άμεσα δόθηκε εντολή για εκκένωση, με τους υπαλλήλους να εγκαταλείπουν ασφαλείς το κτήριο.

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, όπου επιχείρησαν με 24 Πυροσβέστες και οκτώ οχήματα.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ