ΗΠΑ Βιρτζίνια: Έχει το πρώτο της υποτιθέμενο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων


ΗΠΑ Βιρτζίνια: Ο ενήλικος ασθενής με ευλογιά των πιθήκων κατοικεί στη βόρεια περιοχή της Βιρτζίνια και πρόσφατα ταξίδεψε σε μια αφρικανική χώρα Η Βιρτζίνια έχει τώρα το πρώτο εικαζόμενο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας της πολιτείας. “Η ευλογιά των πιθήκων είναι μια πολύ σπάνια ασθένεια στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η ασθενής αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε απομόνωση και δεν αποτελεί κίνδυνο για το κοινό”, δήλωσε ο Επίτροπος Υγείας της Πολιτείας Δρ. Colin M. Greene.

“Η μετάδοση απαιτεί στενή επαφή με κάποιον με συμπτωματική ευλογιά των πιθήκων και αυτός ο ιός δεν έχει δείξει την ικανότητα να εξαπλώνεται γρήγορα στον γενικό πληθυσμό.

Το Υπουργείο Υγείας της Βιρτζίνια παρακολουθεί τις εθνικές και διεθνείς τάσεις και έχει ενημερώσει τους ιατρούς στη Βιρτζίνια να παρακολουθούν για την ευλογιά των πιθήκων περιπτώσεις και να τα αναφέρουν στην τοπική υγειονομική περιφέρειά τους το συντομότερο δυνατό».

Ο ενήλικος ασθενής κατοικεί στη Βόρεια περιοχή της Βιρτζίνια με πρόσφατο διεθνές ταξίδι σε μια αφρικανική χώρα όπου η ασθένεια είναι ενδημική, αλλά δεν χρειάζεται νοσηλεία και απομονώνεται στο σπίτι.

Το τμήμα υγείας παρακολουθεί στενές επαφές και δεν έχουν εντοπιστεί επιπλέον κρούσματα αυτή τη στιγμή καθώς η πολιτεία αναμένει την επιβεβαίωση των αποτελεσμάτων των εξετάσεων στα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC). Το CDC είπε ότι η ιογενής νόσος της ευλογιάς των πιθήκων, που πιστεύεται ότι μεταδίδεται από σκύλους, έχει εντοπιστεί στην Αμερική για πρώτη φορά με περίπου 20 περιπτώσεις που αναφέρθηκαν στο Ουισκόνσιν, το Ιλινόις και την Ιντιάνα.

Το πρακτορείο εξέδωσε πρόσφατα ταξιδιωτικό συναγερμό Επιπέδου 2 για την εφαρμογή «βελτιωμένων προφυλάξεων» όταν ταξιδεύουμε, σημειώνοντας ότι έχουν αναφερθεί κρούσματα στην Ευρώπη, τη Βόρεια Αμερική και την Αυστραλία.

“Μερικά κρούσματα σε όλον τον κόσμο αναφέρθηκαν μεταξύ ανδρών που έκαναν σεξ με άνδρες.

Κάποια κρούσματα αναφέρθηκαν επίσης σε άτομα που ζουν στο ίδιο νοικοκυριό με ένα μολυσμένο άτομο”, ανέφερε η υπηρεσία.

Η περίπτωση της Βιρτζίνια είναι μεταξύ των εννέα περιπτώσεων ευλογιάς των πιθήκων που στάλθηκαν δείγματα στο CDC για πρόσθετες επιβεβαιωτικές δοκιμές και γονιδιωματική έρευνα, σημείωσε η διευθύντρια του CDC Rochelle Walensky σε πρόσφατη ενημέρωση.

Η ευλογιά των πιθήκων, μια ασθένεια που σπάνια εμφανίζεται εκτός Αφρικής, έχει εντοπιστεί από τις ευρωπαϊκές και αμερικανικές υγειονομικές αρχές τις τελευταίες ημέρες.

Είπε ότι εργάζονται για να δουν πώς προσβλήθηκε ο καθένας από τη μόλυνση, αλλά ορισμένοι, αλλά όχι όλοι, έχουν ταξιδέψει σε περιοχές όπου έχουν ενεργά κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων.

Η Βιρτζίνια είναι τώρα η έβδομη πολιτεία με εικαζόμενες μολύνσεις από ευλογιά των πιθήκων, συμπεριλαμβανομένων της Καλιφόρνια, της Φλόριντα, της Μασαχουσέτης, της Νέας Υόρκης, της Γιούτα και της Ουάσιγκτον. «Πρέπει να υποθέσουμε ότι υπάρχει κάποια εξάπλωση στην κοινότητα, αλλά υπάρχει ενεργός εντοπισμός επαφών που συμβαίνει αυτή τη στιγμή για να καταλάβουμε αν και πώς αυτές οι περιπτώσεις μπορεί να είχαν επαφή μεταξύ τους ή με άλλους σε άλλες χώρες», είπε η Walensky.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ