John Salley: Ο πρώην παίκτης του NBA υπερασπίζεται τον Kyrie Irving για το καθεστώς εμβολιασμού


John Salley: Ο Σάλλεϊ είπε ότι ο Ίρβινγκ δέχεται κριτική επειδή οι πεποιθήσεις του για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού είναι εκτός της κυρίαρχης άποψης. Ο πρώην παίκτης του ΝΒΑ Τζον Σάλεϊ υπερασπίστηκε τον γκαρντ των Μπρούκλιν Νετς, Κάιρι Ίρβινγκ, για την απόφασή του να μην εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού, με αποτέλεσμα να χάσει έναν σημαντικό αριθμό αγώνων αυτή τη σεζόν. Ο Salley επαίνεσε τον Irving αυτή την εβδομάδα για τη δέσμευσή του να αξιολογήσει τι συμβαίνει στο σώμα του.

“Νομίζω ότι ο Kyrie Irving είναι ο κορυφαίος αθλητής — επαγγελματίας”, είπε ο Salley κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στο TMZ.

“Πιστεύω ότι έχει τις αισθήσεις του. Νομίζω ότι το σκέφτεται καλά. Νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό να προσέχουν και οι άνθρωποι, δεν ασχολείται με τα ψέματα, τη λάμψη. Είναι στο να φροντίζει το σώμα του.”

Ο Salley εξήγησε ότι ο Irving κάνει τη δική του έρευνα, αλλά τον γελοιοποιούν επειδή οι πεποιθήσεις του ξεφεύγουν από την κυρίαρχη άποψη.

«Είμαι ο μεγαλύτερος θαυμαστής του Kyrie», είπε ο Salley. «Ό,τι κάνει, του βγάζω το καπέλο». Το ΝΒΑ δεν είχε εντολή εμβολίου για τους παίκτες του αυτή τη σεζόν, αλλά λόγω μιας τοπικής εντολής για επιχειρήσεις με έδρα τη Νέα Υόρκη που ίσχυε για το μεγαλύτερο μέρος της σεζόν, ο Ίρβινγκ είχε απαγορευτεί να παίζει εντός έδρας αγώνες.

Ο Ίρβινγκ εξακολουθούσε να επιτρέπεται να παίζει σε αγώνες δρόμου και οι μη εμβολιασμένοι παίκτες που αγωνίζονταν για φιλοξενούμενες ομάδες εξακολουθούσαν να επιτρέπεται να παίζουν στις αρένες της Νέας Υόρκης.

Οι Νετς είχαν αρχικά αποφασίσει να μην αφήσουν τον Ίρβινγκ να παίξει καθόλου, καθώς δεν ήθελαν να είναι μόνο παίκτης μερικής απασχόλησης.

Αλλά ένα ξέσπασμα της COVID τον Δεκέμβριο που οδήγησε πολλούς παίκτες να χάσουν παιχνίδια ανάγκασε την ομάδα και ο Ίρβινγκ άρχισε να παίζει σε αγώνες δρόμου ξεκινώντας από τις 5 Ιανουαρίου.

“Έχετε έναν άντρα που δεν κόλλησε τον ιό και όλοι όσοι μιλούσαν για τον ιό, το έπαθαν πολύ άσχημα”, είπε ο Salley.

«Είχε πολύ δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα».

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Έρικ Άνταμς μείωσε τις εντολές για την COVID στις αρχές Μαρτίου για να επιτρέψει στους μη εμβολιασμένους να πάνε μέσα σε μπαρ, γυμναστήρια και μεγάλους χώρους όπως αθλητικές αρένες, ένας κανόνας που επέτρεπε στον Ίρβινγκ να παρακολουθεί αγώνες στην έδρα των Νετς ως οπαδός, αλλά εξακολουθούσε να απαγορεύεται ως παίκτης της ομάδας του.

Αργότερα τον ίδιο μήνα, ο Άνταμς ενημέρωσε ξανά τους περιορισμούς για την COVID για να αφήσει μη εμβολιασμένους αθλητές και διασκεδαστές να εμφανιστούν στην πόλη, επιτρέποντας στον Ίρβινγκ να παίζει σε κάθε παιχνίδι των Νετς για το υπόλοιπο της σεζόν.

Οι Nets έχουν προτείνει ότι μπορεί να μη θέλουν να υπογράψουν εκ νέου με τον Ίρβινγκ σε μακροπρόθεσμο συμβόλαιο, αν και παραμένει ασαφές ποιες ακριβώς είναι οι προθέσεις του οργανισμού.

Ο Ίρβινγκ έχει μια επιλογή παίκτη 36,5 εκατομμυρίων δολαρίων αυτό το καλοκαίρι, επιτρέποντάς του να επιλέξει τη συμφωνία για την επόμενη σεζόν ή να την απορρίψει και να δοκιμάσει την αξία του στην αγορά των ελεύθερων παικτών.

Και σύμφωνα με αναφορές, η συμφωνία παπουτσιών του Irving με τη Nike ενδέχεται να μην παραταθεί πέρα ​​από την επόμενη σεζόν. Οι Νετς ολοκλήρωσαν τη σεζόν με το έβδομο καλύτερο ρεκόρ στην Ανατολική Περιφέρεια, αλλά σαρώθηκαν στον πρώτο γύρο των πλέι οφ από τους Μπόστον Σέλτικς. «Παρακολουθώ πώς παίζει», είπε ο Salley. «Η ντρίμπλα του, ο χειρισμός του, θα γίνει Hall of Famer».

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ