«March For Our Lives»: Σχεδιάζει μαζική διαμαρτυρία για την ασφάλεια των όπλων στις 11 Ιουνίου


«March For Our Lives»: Η March for Our Lives, η ομάδα υπεράσπισης του ελέγχου των όπλων υπό την ηγεσία φοιτητών, σχεδιάζει πανεθνικές διαδηλώσεις μετά τον πυροβολισμό στο Uvalde του Τέξας, στο σχολείο, συμπεριλαμβανομένης μιας πορείας στην Ουάσιγκτον, DC, στις 11 Ιουνίου. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του κινήματος υπό την ηγεσία της νεολαίας, η κύρια διαμαρτυρία έχει οριστεί για την Ουάσιγκτον, DC, εκείνη την ημέρα, ενώ μικρότερες συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν σε ολόκληρη τη χώρα, από το Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνια μέχρι το Greenville, S.C.

Θα υπάρξει επίσης μια διαμαρτυρία μπροστά από το συνεδριακό κέντρο όπου η National Rifle Association (NRA) φιλοξενεί μια διάσκεψη στο Χιούστον του Τέξας αργότερα αυτή την εβδομάδα, περίπου 300 μίλια από τη σκηνή του φονικού πυροβολισμού στο Uvalde του Τέξας.

Οι διαδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν περίπου τέσσερα χρόνια μετά τον πυροβολισμό σε λύκειο στο Πάρκλαντ της Φλόριντα, κατά την οποία ένας ένοπλος σκότωσε 17 άτομα.

Αυτός ο πυροβολισμός οδήγησε στην ίδρυση της ομάδας και προηγήθηκε της οργάνωσης που πραγματοποίησε μια από τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις στην ιστορία των ΗΠΑ. «Μαζί, ξεσηκωθήκαμε πριν από 4 χρόνια. 1 εκατομμύριο από εμάς ζητήσαμε αλλαγή», δημοσίευσε η οργάνωση στο Twitter.

«Χτίσαμε ένα κίνημα. Ψηφίσαμε νέους ηγέτες. Και οι θάνατοι από όπλα αυξήθηκαν».

Οι διοργανωτές και οι ακτιβιστές σχεδιάζουν επίσης να συναντηθούν με νομοθέτες στο Καπιτώλιο από τις 7 έως τις 10 Ιουνίου για να πιέσουν για παγκόσμιο έλεγχο ιστορικού, αναφέρει το The Hill.

«Το μήνυμά μας είναι απλό: δεν θα είμαστε πλέον όμηροι από τους νομοθέτες μας και δεν θα ανεχόμαστε πλέον να αισθανόμαστε ανασφαλείς στις κοινότητές μας», έγραψε η ομάδα στον ιστότοπο. «Ανεξάρτητα από το κόμμα που εκπροσωπείτε, εάν δεν υποστηρίζετε μέτρα διάσωσης, όπως οι καθολικοί έλεγχοι ιστορικού, θα δεσμευτούμε ότι θα ψηφίσουμε εναντίον σας αυτό το φθινόπωρο και σε μελλοντικές εκλογές. ”

Κοιτάζοντας τη μεγαλύτερη εικόνα «Οι καρδιές μας είναι ραγισμένες για τις ζωές που χάθηκαν στο Τέξας», δήλωσε η Σερένα Ροντρίγκες, η εθνική συντονίστρια του οργανισμού March for Our Lives, αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με το WPBF.

«Ο κύκλος, απλώς συνεχίζει να συμβαίνει ξανά και ξανά. Και πρέπει να ρωτήσουμε τους νομοθέτες μας, «Μήπως η ζωή μας δεν σημαίνει τίποτα για εσάς;».

Το Axios θέτει στο επίκεντρο το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε όλοι μας σε αυτήν την τελευταία μαζική δολοφονία παιδιών – αποκαλώντας το ένα οικείο μοτίβο που έχουμε δει πάρα πολλές φορές μετά από μαζικούς πυροβολισμούς.

«Το Κογκρέσο μηδενίζει τη νομοθεσία για τα όπλα και άλλη σχετική νομοθεσία, αλλά οι Ρεπουμπλικάνοι δεν θα υποστηρίξουν τους περισσότερους νέους νόμους περί όπλων και οι Δημοκρατικοί δεν έχουν 50 γερουσιαστές που είναι πρόθυμοι να εγκαταλείψουν το φιλιμάστερ για να λάβουν πλειοψηφία».

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ