Δάκης: Πέθανε ο αγαπημένος τραγουδιστής σε ηλικία 79 ετών


Θλίψη σκόρπισε η είδηση του θανάτου του τραγουστιή Δάκη σε ηλικία 79 ετών μετά από μάχη με τον καρκίνο. Την είδηση έκανε γνωστή μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο Twitter η Λουκίλα Καρρέρ. Την τελευταία του πνοή άφησε σε ηλικία 79 ετών ο τραγουδιστής Δάκης, ο οποίος τον τελευταίο καιρό έδινε μάχη με τον καρκίνο. Πριν λίγες μέρες έγινε γνωστό πως η υγεία του αγαπημένου τραγουδιστή, Δάκη, είχε επιβαρυνθεί το τελευταίο διάστημα. Ο φίλος του, Τάκης Σαγιώρ, είχε αποκαλύψει την περασμένη εβδομάδα πως τα νέα για την υγεία του Δάκη δεν ήταν καλά και αγαπημένος τραγουδιστής είχε φτάσει να ζυγίζει μόλις 42 κιλά.

Ο Δάκης γεννήθηκε στις 26 Αυγούστου 1943 στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου και το πραγματικό όνομά του ήταν Βρασίδας Χαραλαμπίδης. Σε ηλικία 20 ετών ήρθε στην Ελλάδα και σχεδόν ένα χρόνο μετά ξεκίνησε να τραγουδά σε χώρους διασκέδασης. Παράλληλα, το 1964 έβγαλε τον πρώτο του δίσκο στα αγγλικά με τίτλο Deep in the heart of Athens και ακολούθησαν δίσκοι που γνώρισαν αμέσως μεγάλη επιτυχία στα Γαλλικά, Ιταλικά και Αγγλικά. Ανάμεσα στις μεγαλύτερες επιτυχίες του είναι και τα εξής τραγούδια:

  • Monsieur Cannibal
  • Tu Veux ou tu veux pas
  • Mourir ou vivre
  • Gaston

Το 1968 ηχογράφησε τον πρώτο του δίσκο στα Ελληνικά με τίτλο “Γεια σου σ’ ευχαριστώ” με τον συνθέτη Κώστα Ξενάκη και αμέσως μετά ακολουθεί η πρώτη του συνεργασία με τον Μίμη Πλέσσα και τις διαχρονικές επιτυχίες “Τόσα καλοκαίρια” και “Εκείνο το πρωί στην Κηφισιά” όπου η ανταπόκριση του κοινού τον τοποθέτησε γρήγορα στους πλέον περιζήτητους ερμηνευτές της εποχής.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ