Καφές διακοπή: Κόψτε την καφεΐνη με φυσικό τρόπο χωρίς πονοκέφαλο


Καφές, τσάι, αναψυκτικά, ενεργειακά ποτά είναι μόνο κάποια από αυτά που διατίθεται η καφεΐνη σε διάφορες μορφές, αλλά όλα έχουν ένα σημαντικό κοινό και δεν είναι άλλος από το γεγονός ότι είναι δύσκολο να τα κόψετε. Εάν το καλύτερο μέρος του ξυπνήματος είναι όλη αυτή η καφεΐνη στο φλιτζάνι σας, μπορεί να είναι καιρός να μειώσετε την κατανάλωσή της, αλλά πώς;

Αν και η καφεΐνη θεωρείται γενικά ασφαλής, η κατανάλωση μόλις 300 χιλιοστόγραμμα την ημέρα μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο αρνητικών παρενεργειών, όπως:

  1. Ναυτία.
  2. Ανησυχία.
  3. Αϋπνία.
  4. Ανησυχία.

Όσο περισσότερη καφεΐνη καταναλώνετε, τόσο πιο πιθανό είναι να εμφανίσετε αρνητικές παρενέργειες, συμπεριλαμβανομένων νευρολογικών και καρδιακών προβλημάτων, ακόμη και θανάτου. Ακόμη και άτομα που πίνουν ασφαλείς ποσότητες καφεΐνης μπορεί να το κάνουν για ανθυγιεινούς λόγους. Κάθε φορά που προσπαθείτε να διαχειριστείτε το άγχος με μια ουσία, αυτό είναι κάτι που πρέπει να σταματήσετε να το κάνετε και να το σκεφτείτε. Εάν λοιπόν προσπαθείτε να κόψετε τη συνήθεια της καφεΐνης, υπάρχουν τρόποι από όπου μπορείτε να ξεκινήσετε.

  • Κάντε έναν έλεγχο καφεΐνης

Πριν κάνετε κινήσεις για να το κόψετε, αξιολογήστε την τρέχουσα πρόσληψη καφεΐνης σας, δηλαδή το πόση ποσότητα καταναλώνετε πραγματικά κάθε μέρα. Υπολογίστε πόση καφεΐνη περιέχεται στα ποτά που πίνετε κάθε μέρα και στη συνέχεια, σκεφτείτε τι είναι αυτό που μπορείτε να μειώσετε. Παρόλο που οι ποσότητες καφεΐνης εξαρτώνται από το τι πίνετε και όχι μόνο από το είδος του ποτού αλλά και από τη μάρκα.

Για παράδειγμα αυτές οι εκτιμήσεις μπορούν να σας καθοδηγήσουν στην αξιολόγησή σας:

  1. Κούπα φιλτραρισμένου καφέ: 140 χιλιοστόγραμμα.
  2. Φλιτζάνι στιγμιαίο καφέ: 100 χιλιοστόγραμμα.
  3. Ενεργειακό ποτό σε κονσέρβα: 80 χιλιοστόγραμμα.
  4. Φλιτζάνι μαύρο τσάι: 75 χιλιοστόγραμμα.
  5. Κουτιά σόδας: 40 χιλιοστόγραμμα.
  6. Φλιτζάνι καφέ χωρίς καφεΐνη: 12 χιλιοστόγραμμα.
  7. Κούπα ζεστή σοκολάτα: 9 χιλιοστόγραμμα.

Η καφεΐνη κρύβεται επίσης σε τρόφιμα όπως η σοκολάτα και το παγωτό με γεύση καφέ, καθώς και σε πολλές σκόνες που καταναλώνονται πριν την προπόνηση, ροφήματα πρωτεΐνης, ενισχυτικά γεύσης νερού ακόμη και φάρμακα. Για όλους αυτούς τους λόγους θα πρέπει πριν αγοράσετε οτιδήποτε για να πιείτε να συμβουλεύεστε τις ετικέτες που το συνοδεύουν.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ