Hamburger: Το εμβληματικό φαγητό της Αμερικής γιορτάζεται σε όλο τον κόσμο


Η Διεθνής Ημέρα Χάμπουργκερ γιορτάζει το πιο εμβληματικό φαγητό της Αμερικής αυτό το Σαββατοκύριακο. Οι Αμερικανοί τρώνε πάνω από 50 δισεκατομμύρια μπέργκερ το χρόνο, οπότε είναι σωστό να αφιερωθεί μια ολόκληρη ημέρα (η μάλλον 2) σε αυτά τα ειδικά σάντουιτς. Με καταγωγή από το Αμβούργο της Γερμανίας, το χάμπουργκερ όπως το ξέρουμε αναπτύχθηκε στο Seymour του Ουισκόνσιν, μια πόλη που εξακολουθεί να φημίζεται για τα ηρωικά της χάμπουργκερ. Ένα ψωμάκι φούρνου, μπιφτέκι, μουστάρδα, κέτσαπ, κρεμμύδι, πίκλες, με προαιρετικά τυρί. Βολικό, φθηνό και νόστιμο, το παγκοσμίου φήμης burger έχει μια ιστορική και αβέβαιη ιστορία. Κανείς δεν είναι σίγουρος για την προέλευση του χάμπουργκερ, εκτός από το ότι πήρε το όνομά του από την πόλη του Αμβούργου στη Γερμανία.

Όλοι τρώνε μαγειρεμένο κρέας με ψωμί εδώ και αιώνες, αλλά η σχέση με το Αμβούργο φαίνεται να πηγάζει από μια συνταγή του 1758 για ένα πιάτο που ονομάζεται «Λουκάνικο Αμβούργου». Άλλοι πιστεύουν ότι το όνομα προέρχεται από μια εταιρεία κρουαζιέρας γνωστή ως Hamburg America Line, η οποία σέρβιρε στους επιβάτες της παρόμοια σάντουιτς στα μέσα του 1800. Μέχρι σήμερα, υπάρχει ελάχιστη συμφωνία σχετικά με το ποιος δημιούργησε το εμβληματικό φαγητό. Πολυάριθμοι ιδιοκτήτες ντελικατέσεν και εστιατορίων σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες ισχυρίζονται ότι το κοινό τους είναι υπεύθυνο για την εφεύρεση του μπιφτέκι.

Ωστόσο, φαίνεται να υπάρχει κάποια συναίνεση μεταξύ των ιστορικών ότι το φαγητό όπως το ξέρουμε σήμερα κέρδισε πραγματικά δημοτικότητα στην Παγκόσμια Έκθεση του 1904 στο Σεντ Λούις, μια εκδήλωση που μας έδωσε επίσης το χωνάκι παγωτού. Ωστόσο, το χάμπουργκερ έχει γίνει ένα από τα πιο ευρέως καταναλωμένα τρόφιμα στον κόσμο, που βρίσκεται σε μενού από το Τέξας μέχρι την Ταϊλάνδη. Μπορούν να καταναλωθούν για ένα δολάριο το ένα ή να παρασκευαστούν από γκουρμέ συστατικά που κοστίζουν εκατοντάδες. Όπως κι αν αποφασίσετε να τσιμπήσετε, αυτή η μέρα είναι για εσάς. Ανάψτε τη σχάρα, μαζέψτε τους φίλους σας και μαγειρέψτε νόστιμα μπιφτέκια.

Ορισμένα στατιστικά που εντυπωσιάζουν

  • 1921 – η χρονιά που ιδρύθηκε η παλαιότερη αλυσίδα μπέργκερ «White Castle»
  • 49 σεντς – η τιμή στην οποία παρουσιάστηκε το McDonald’s Big Mac
  • 40 δισεκατομμύρια – ο εκτιμώμενος αριθμός χάμπουργκερ που καταναλώνουν οι Αμερικανοί σε ένα χρόνο
  • 15.000 $ – ο αριθμός των δολαρίων που πρόσφερε η PETA κάποτε στην πόλη του Αμβούργου της Νέας Υόρκης, για να αλλάξει το όνομά τους σε Veggieburg
  • 4 – ο μέσος αριθμός χάμπουργκερ που τρώει κάθε Αμερικανός σε μια εβδομάδα
  • 60% – το ποσοστό όλων των σάντουιτς που πωλούνται στον κόσμο που είναι χάμπουργκερ
  • 1.014 κιλά – το βάρος του μεγαλύτερου burger στον κόσμο, στο Black Bear Resort Casino στη Μινεσότα
  • 3,04 μέτρα – η διάμετρος του μεγαλύτερου μπέργκερ στον κόσμο
  • 75 – ο αριθμός των McDonald’s Big Mac που πωλούνται κάθε λεπτό

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ