Επιδερμίδα: Τι μπορείτε να κάνετε για τις κηλίδες ηλικίας


Εάν δεν είστε ευχαριστημένοι με την εμφάνιση κηλίδων λόγω της ηλικίας, μπορείτε να τα ελαφρύνετε ή να τα αφαιρέσετε. Η χρωστική ουσία βρίσκεται στη βάση της επιδερμίδας – το ανώτατο στρώμα του δέρματος – επομένως οποιεσδήποτε θεραπείες που προορίζονται να ελαφρύνουν τις κηλίδες γήρανσης πρέπει να διεισδύσουν σε αυτό το στρώμα δέρματος.

Οι θεραπείες κηλίδων ηλικίας περιλαμβάνουν:

  • Οι συνταγογραφούμενες κρέμες λεύκανσης (υδροκινόνη) που χρησιμοποιούνται μόνες ή με ρετινοειδή (τρετινοΐνη) και ένα ήπιο στεροειδές μπορεί να εξασθενίσουν σταδιακά τις κηλίδες για αρκετούς μήνες.
  • Οι θεραπείες με λέιζερ και έντονο παλμικό φως μπορούν να στοχεύσουν τους κόκκους μελανίνης και τα κύτταρα που παράγουν μελανίνη (μελανοκύτταρα) χωρίς να βλάψουν την επιφάνεια του δέρματος.
  • Η κατάψυξη, ή κρυοθεραπεία, περιλαμβάνει την εφαρμογή υγρού αζώτου ή άλλου παράγοντα κατάψυξης στα σημεία ηλικίας για να καταστρέψει την επιπλέον χρωστική ουσία.
  • Αναζωογόνηση με λέιζερ, που μπορεί να αφαιρέσει τα κατεστραμμένα από τον ήλιο κύτταρα για να φρεσκάρει το δέρμα και να εξαφανίσει τα σημεία.
  • Χημικό πίλινγκ, το οποίο περιλαμβάνει την εφαρμογή στις κηλίδες ηλικίας ενός οξέος που απελευθερώνει το εξωτερικό στρώμα του δέρματός σας.

Αυτές οι διαδικασίες μπορεί να έχουν παρενέργειες, επομένως συζητήστε προσεκτικά τις επιλογές σας με τον δερματολόγο σας. Είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι ο δερματολόγος σας είναι ειδικά εκπαιδευμένος και έμπειρος στην τεχνική που εξετάζετε.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ