ΥΕΘΑ: Αιχμές αντιπολίτευσης για τις «διαρροές» περί υβριδικής απειλής και αποσταθεροποίησης


Σφοδρή κριτική από ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ.

Την έντονη αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης προκάλεσε η απογευματινή «διαρροή» από πηγές του υπουργείου Άμυνας που έκαναν λόγο για «πιθανές υβριδικές απειλές εντός του καλοκαιριού», προερχόμενες από την Τουρκία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η δήλωση έγινε από ανώτατο στέλεχος του υπουργείου προς τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, οι οποίοι το ρώτησαν το απόγευμα της Δευτέρας στη Βουλή αν θα έχουμε «θερμό» καλοκαίρι με την Τουρκία. Τότε εκείνος απάντησε κάνοντας λόγο για υβριδική απειλή και σχέδιο αποσταθεροποίησης της χώρας.

Η δημοσίευση της είδησης προκάλεσε την έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης, ενώ πηγές του ΥΕΘΑ έσπευσαν να διαψεύσουν ουσιαστικά… τον εαυτό τους, περιπλέκοντας ακόμα περισσότερο τα πράγματα.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης εξέδωσαν αιχμηρές ανακοινώσεις, κάνοντας λόγο για επικίνδυνους χειρισμούς σε θέματα εθνικής ασφάλειας.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

«Η επιπολαιότητα της κυβέρνησης Μητσοτάκη αποτελεί από μόνη της κίνδυνο για την εθνική μας ασφάλεια, ακόμη μεγαλύτερο από τους φανταστικούς κινδύνους που σκαρφίστηκε ανώτατη πηγή του Υπ. Άμυνας, διαρρέοντας πληροφορίες για “πιθανές υβριδικές απειλές εντός του καλοκαιριού” και ύπαρξη σχεδίου εσωτερικής αποσταθεροποίησης σκορπώντας τον τρόμο στους πολίτες.

Για να χρειαστεί τελικά όλα αυτά να τα διαψεύσει μισή ώρα αργότερα, μετά τον σάλο που προκάλεσε.

Αν δεν ήταν τόσο σοβαρό το θέμα θα μπορούσαμε να κάνουμε λόγο για μια ακόμη γελοιότητα των υπουργών του κ. Μητσοτάκη. Το πρόβλημα ωστόσο είναι δυστυχώς δομικό και ξεκινά από το Μέγαρο Μαξίμου που επιλέγει ακόμη και τα θέματα εθνικής ασφάλειας να τα διαχειρίζεται επικοινωνιακά, προκειμένου να εξυπηρετήσει το σχέδιο αλλαγής της ατζέντας από τα μείζονα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας.

Ο πανικός του κ. Μητσοτάκη είναι προφανής. Το τελευταίο όμως που χρειάζεται ο τόπος είναι μέσα στο πανικό του να εφευρίσκει κινδύνους και να δημιουργεί από μόνος του εντάσεις, που υπονομεύουν την ασφάλεια και την άμυνα της χώρας».

Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ

Επίθεση στο υπουργείο Άμυνας και στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπολύει το Κίνημα Αλλαγής, με αφορμή την απογευματινή «διαρροή».

«Οι διαρροές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας περί υβριδικών επιθέσεων στα ελληνικά νησιά και τον Έβρο με στόχο την εσωτερική αποσταθεροποίηση της χώρας, άπτονται πολύ σοβαρών θεμάτων, που είναι αδιανόητο να διατυπώνονται ελαφρά τη καρδία και εν συνεχεία να ανασκευάζονται».

Τέλος, προσθέτει πως «Την ώρα που η ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις αυξάνεται, απαιτείται σοβαρότητα και εθνική στρατηγική. Ούτε εύκολα συμπεράσματα όπως αυτά περί “νέας εποχής στις ελληνοτουρκικές σχέσεις” που εξήγαγε ο πρωθυπουργός μετά το γεύμα με τον κ. Ερντογάν στο Βόσπορο ούτε τέτοιες περίεργες διαρροές».


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ