Μέσω πληθωρισμού αποδομεί ο ΣΥΡΙΖΑ τα κυβερνητικά πανηγύρια για τον κατώτατο μισθό


Συντονισμένα πυρά χρησιμοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης και προσωπικά εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη, επιχειρώντας να αποδομήσει πλήρως τα πανηγύρια του Μεγάρου Μαξίμου για την αύξηση του κατώτατου μισθού, καθώς ο πληθωρισμός που συνεχίζει να «καλπάζει» ανεξέλεγκτα, ροκανίζει όχι μόνο την αύξηση που έγινε, αλλά και ένα ακόμα μέρος από το εισόδημα των εργαζόμενων.

«Τα νοικοκυριά αναγκάζονται να κάνουν περικοπές ακόμη και σε βασικές τους ανάγκες, οι εργαζόμενοι βλέπουν τον μισθό τους να χάνει συνεχώς την αγοραστική του δύναμη -μέχρι τον Απρίλιο ο κατώτατος μισθός είχε χάσει 18%, ο μέσος μισθός 9,9%, ο μισθός μερικής απασχόλησης 28%, σύμφωνα με το ΙΝΕ ΓΣΕΕ- και οι επιχειρήσεις τον τζίρο τους να εξανεμίζεται. Ενώ η εκτόξευση του κόστους παραγωγής στην βιομηχανία, στο πρωτοφανές 48,8% για τον Απρίλιο, θα οδηγήσει σε νέα επιδείνωση της κατάστασης», ανέφεραν σε κοινή του δήλωση οι Έφη Αχτσιόγλου και Αλέξης Χαρίτσης.

Στην ίδια τοποθέτηση, οι τομεάρχες Οικονομικών και Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν πως «Απέναντι στο κύμα της ακρίβειας που διαλύει την κοινωνική συνοχή, η κυβέρνηση στέκεται εδώ και μήνες με εγκληματική αδράνεια. Όσο όμως εκείνοι «χρυσώνουν το χάπι» βαφτίζοντας τα υπερκέρδη των εταιρειών ηλεκτρικής ενέργειας υπερέσοδα και επιδοτούν την αισχροκέρδεια με δημόσιο χρήμα, οι πολίτες αγωνιούν πώς θα βγάλουν το μήνα.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει καταφέρει να οδηγήσει μια ολόκληρη χώρα σε απόγνωση. Όσο νωρίτερα αποχωρήσουν τόσο καλύτερα για την ελληνική κοινωνία».

Το οικονομικό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει την επιχειρηματολογία αυτή πάνω στα προκαταρκτικά στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η Eurostat για τον Μάιο, δείχνουν νέο πληθωριστικό ρεκόρ στο 10,7% για την Ελλάδα. Μάλιστα, ο πληθωρισμός της Ευρωζώνης φτάνει σε ύψος – ρεκόρ 8,1% και ο πληθωρισμός στην Ελλάδα είναι 2,6 μονάδες πιο πάνω, ο υψηλότερος σε ολόκληρη τη Δυτική Ευρώπη.

Ηλιόπουλος: «Απατεώνας ο Μητσοτάκης»

Λίγο νωρίτερα, σφοδρή επίθεση είχε εξαπολύσει -για τον ίδιο πάντα λόγο- και ο Νάσος Ηλιόπουλος, χρησιμοποιώντας ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα εναντίον του πρωθυπουργού.

«Ο κ. Μητσοτάκης ως καλός απατεώνας πανηγυρίζει. Πανηγυρίζει που η Ελλάδα έχει την υψηλότερη τιμή καυσίμων σε σχέση με τον βασικό μισθό.

Πανηγυρίζει που ψήφισε τα απλήρωτα 10ωρα και την “αμοιβή” με ρεπό αφού πρώτα διέλυσε την επιθεώρηση εργασίας. Είμαστε η μοναδική χώρα της Ε.Ε. με βασικό μισθό χαμηλότερο από το 2010 και ταυτόχρονα στην πέμπτη χειρότερη θέση στην προστασία των εργαζόμενων από συλλογικές συμβάσεις εργασίας», έγραψε στα κοινωνικά δίκτυα ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Ν.Ηλιόπουλος συμπλήρωσε πως η «μόνη λύση η πολιτική αλλαγή με προοδευτική κυβέρνηση και άμεσα μέτρα για την καταπολέμηση της ακρίβειας και την στήριξη της κοινωνίας.

Δεν πάει άλλο, πρέπει να πάει αλλιώς!».


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ