«Αδειάζει» και η Γερμανία την Τουρκία: Δεν ανεχόμαστε να αμφισβητείται η ακεραιότητα της Ελλάδας


Εμφανής η αλλαγή της στάσης της Γερμανίας μετά τη συνάντηση Μητσοτάκη- Σολτς την Τρίτη

Ξεκάθαρο μήνυμα στην Τουρκία ότι από τη Γερμανία δεν θα γίνεται ανεκτό να αμφισβητείται η κυριαρχία της Ελλάδας έστειλε το μεσημέρι της Τετάρτης ο εκπρόσωπος του Γερμανού Καγκελάριου ένα 24ωρο μετά τη συνάντηση Μητσοτάκη-Σολτς στο περιθώριο της συνόδου κορυφής.

Σε μια εμφανή αλλαγή στάσης σε σχέση με αυτή που είχε καταγραφεί πριν από μερικές ημέρες το Βερολίνο, όπως μετέδωσε το ΟΡΕΝ, διεμήνυσε ότι «πρέπει να αποφεύγονται οι προβοκάτσιες, οι παραβιάσεις του εναέριου χώρου της Ελλάδας» προσθέτοντας ότι «είναι λάθος οι υπερπτήσεις πάνω από τα ελληνικά νησιά».

Ερωτηθείς τι απάντησε ο Όλαφ Σολτς στον Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος του παρουσίασε και με στοιχεία την τουρκική προκλητικότητα που έχει ενταθεί το τελευταίο διάστημα, ο εκπρόσωπος του Γερμανού Καγκελάριου απάντησε ότι «πρέπει να υπάρχει σεβασμός στα άλλα μέλη του ΝΑΤΟ» προσθέτοντας ότι «τα προβλήματα πρέπει να λύνονται με διάλογο και πάντα στα πλαίσια του διεθνούς δικαίου».

Ο εκπρόσωπος του Όλαφ Σολτς έκλεισε μάλιστα την απάντησή του με ένα ξεκάθαρο μήνυμα από το Βερολίνο προς την Άγκυρα: «Δεν γίνεται ανεκτό να αμφισβητείται η ακεραιότητα της Ελλάδας».


1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ναι αλλα εμεις γαμιομαστε κανοντας το χατηρι της Γερμανιας για να μην εκτεθει,στελνοντας ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ[ν.2168/93 αρ3 παρ.2α]οπλα στην Ουκρανια.Οποτε δεν μασαμε ηλιθιοι Κουλιστας,που ενω γινομαστε σκατα,νομιζετε οτι ο ψυχασθενης που υποστηριζετε ειναι ανθρωπος

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ