Βασίλισσα Ελισάβετ: Αγέρωχη στο μπαλκόνι του Μπάκιγχαμ για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο (vid)


Ξεκίνησαν σήμερα στη Βρετανία οι τετραήμερες εορταστικές εκδηλώσεις για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της βασίλισσας Ελισάβετ

Η βασίλισσα Ελισάβετ εμφανίστηκε στο μπαλκόνι του Παλατιού του Μπάκιγχαμ μπροστά σε δεκάδες χιλιάδες Βρετανούς που την επευφημούσαν και γέμισαν τους δρόμους του Λονδίνου σήμερα, καθώς άρχισαν οι ιστορικοί εορτασμοί για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο για τα 70 χρόνια της βασιλείας της.

Η βρετανική κυβέρνηση έχει υποσχεθεί εορτασμούς «που συμβαίνουν μια φορά σε κάθε γενιά». Έτσι σήμερα και αύριο, Παρασκευή, είναι αργία σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο. Η έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων έγινε με την στρατιωτική τελετή Trooping the Colour, στην οποία συμμετέχουν πάνω από 1.200 στρατιωτικοί της Μεραρχίας του Βασιλικού Οίκου με 240 άλογα, δέκα στρατιωτικές μπάντες και περίπου 400 μουσικούς.

Παράλληλα στον λονδρέζικο ουρανό θα πετούν δεκάδες μαχητικά αεροσκάφη προς τιμήν της, καθώς πλέον είναι η μόνη μονάρχης του Ηνωμένου Βασιλείου που έκλεισε 70 χρόνια στο θρόνο. Αργά το βράδυ σε όλη τη χώρα, αλλά και στις χώρες της Κοινοπολιτείας θα ανάψουν πυρσοί. Το έναυσμα θα δώσει ο κεντρικός πυρσός που έχει στηθεί έχω από το παλάτι του Μπάκιγχαμ.

vasilissa-elisavet-platinenio-iovilaio1.jpg
Η βασίλισσα Ελισάβετ εμφανίστηκε στο μπαλκόνι του Παλατιού του Μπάκιγχαμ μπροστά σε δεκάδες χιλιάδες ΒρετανούςAP

Μεταξύ των πολλών εορταστικών εκδηλώσεων που θα ακολουθήσουν τις επόμενες μέρες αξιοσημείωτο είναι το μεγάλο «Πάρτι του ΒΒC» το βράδυ του Σαββάτου. Απέναντι από την είσοδο του Μπάκιγχαμ έχει ήδη στηθεί μια σκηνή όπου θα πραγματοποιηθούν ποπ και ροκ συναυλίες με 22.000 θεατές.

Η βασίλισσα θα παρακολουθήσει τη συναυλία από την τηλεόραση στο Κάστρο του Ουίνδσορ. Την Κυριακή οι εορτασμοί θα ολοκληρωθούν με πάνω από 200.000 υπαίθρια πικ-νικ και οργανωμένα γεύματα μεταξύ πολιτών σε διάφορες γειτονιές της χώρας ενώ το απόγευμα γύρω από τους δρόμους του παλατιού και του κοινοβουλίου θα πραγματοποιηθεί μια μεγάλη παρέλαση με την συμμετοχή 10.000 ατόμων.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ