Αυτό είναι το νέο λογότυπο της ΔΥΠΑ – πρώην ΟΑΕΔ


O ΟΑΕΔ δεν άλλαξε μόνο ονομασία, αλλάζει και λογότυπο. Το logo της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) παρουσίασε χθες το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, στο πλαίσιο του μετασχηματισμού και εκσυγχρονισμού της υπηρεσίας.

Σύμφωνα με το υπουργείο, το νέο όνομα ΔΥΠΑ συμβολίζει την επανεκκίνηση του πρώην ΟΑΕΔ, ο οποίος με το νόμο 4921/2022 «Δουλειές Ξανά» απέκτησε νέες αρμοδιότητες και καθήκοντα. Η ονομασία που επιλέχθηκε, ακολουθεί την ονομασία πολλών αντίστοιχων οργανισμών σε χώρες της Ευρώπης.

Στο λογότυπο σχεδιαστικά επικρατεί το ανθρώπινο στοιχείο, καθώς κάτω από το γράμμα ύψιλον, που απεικονίζεται ως δέντρο, βρίσκονται δύο εργαζόμενοι. Αυτό αποτυπώνει και σχηματικά το μήνυμα της προστασίας των εργαζομένων από την Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης.

Όπως αναφέρει το υπουργείο, στόχος της ΔΥΠΑ είναι να θέτει στο επίκεντρο τον άνθρωπο, τον άνεργο και τον εργαζόμενο, και να στοχεύει στη δημιουργία περισσότερων δυνατοτήτων κατάρτισης και ευκαιριών απασχόλησης.

Η χρωματική παλέτα του λογοτύπου ποικίλει. Το βασικό χρώμα είναι το μπλε και διαφοροποιείται ανάλογα με τις κατηγορίες δράσεων και τα σημεία εξυπηρέτησης της ΔΥΠΑ στους τομείς της Απασχόλησης, της Εκπαίδευσης και της Κοινωνικής Πολιτικής.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ