Κίνα: Εκτροχιάστηκε τρένο υψηλής ταχύτητας – Τουλάχιστον ένας νεκρός, πολλοί τραυματίες


Σιδηροδρομική τραγωδία στην Κίνα με νεκρό και τραυματίες, εν μέσω κατολίσθησης

Ο οδηγός ενός τρένου υψηλής ταχύτητας στη νότια Κίνα σκοτώθηκε και οκτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν δύο συρμοί εκτροχιάστηκαν νωρίς το Σάββατο μετά από κατολίσθηση, μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV.

Το ατύχημα σημειώθηκε τα μεσάνυχτα καθώς το τρένο έμπαινε σε σήραγγα στην ενδοχώρα, στη νότια επαρχία Guizhou. Ταξίδευε σε μια τακτική διαδρομή προς το παράκτιο επιχειρηματικό κέντρο της Guangzhou.

Οι τραυματίες είναι σε σταθερή κατάσταση και τα άλλα 136 άτομα που επέβαιναν στο τρένο απομακρύνθηκαν με ασφάλεια, ανέφερε το CCTV.

Τα αίτια του δυστυχήματος διερευνώνται. Οι κατολισθήσεις έχουν γίνει συχνές στην περιοχή λόγω του συνδυασμού έντονων βροχοπτώσεων και της ανάπτυξης υποδομών σε ορεινές περιοχές.

Η Κίνα έχει το πιο εκτεταμένο σιδηροδρομικό δίκτυο υψηλής ταχύτητας στον κόσμο, με 40.000 χιλιόμετρα σιδηροδρομικών γραμμών σε εθνικό επίπεδο και τρένα που τρέχουν με περισσότερα από 300 χιλιόμετρα την ώρα.

Εκατοντάδες εκατομμύρια επιβάτες μεταφέρονται ετησίως, αν και ο αριθμός αυτός έχει μειωθεί σημαντικά λόγω των ταξιδιωτικών περιορισμών που επιβλήθηκαν λόγω πανδημίας.

Το ιστορικό ασφάλειας του δικτύου είναι γενικά καλό, με εξαίρεση τη σύγκρουση δύο τρένων το 2011 έξω από τη νότια πόλη Wenzhou που προκάλεσε τουλάχιστον 40 νεκρούς και ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων για μια προφανή προσπάθεια συγκάλυψης της έκτασης της ζημιάς.

Ο τομέαςαερομεταφορών της Κίνας έχει επίσης τεθεί υπό έλεγχο πρόσφατα μετά την ανεξήγητη συντριβή ενός επιβατικού αεροσκάφους της China Eastern Airlines στις 21 Μαρτίου, κατά την οποία σκοτώθηκαν και οι 132 επιβαίνοντες.

Και στις 12 Μαΐου, μια πτήση της Tibet Airlines με 122 επιβαίνοντες αναχωρούσε από τη νοτιοδυτική πόλη Chongqing όταν ξέφυγε από τον διάδρομο προσγείωσης και έπιασε φωτιά. Κανείς δεν σκοτώθηκε, αλλά αρκετοί επιβάτες διακομίστηκαν στο νοσοκομείο με ελαφρά τραύματα


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ