Η Limni περνά στην ιδιοκτησία της Τράπεζας Κύπρου

Στην ιδιοκτησία της Τράπεζας Κύπρου, όπως όλα δείχνουν, περνά το μεγαλεπίβολο έργο του Ομίλου CTC (Σιακόλα), Limni Bay Resorts στην Πόλη Χρυσοχούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Insider, στα πλαίσια της ανταλλαγής χρέους με περιουσιακά στοιχεία αξίας 228 εκατ. ευρώ, που ανακοίνωσε ο Όμιλος την Τρίτη, περιλαμβάνεται και το μεγαλεπίβολο έργο ή τουλάχιστον σημαντικό μέρος του, το οποίο βρίσκεται στο στάδιο του σχεδιασμού και της ανάπτυξης. Το έργο θα περιλάμβανε γήπεδο γκολφ, ξενοδοχείο πέντε αστέρων, κέντρο ευεξίας, οικιστικές μονάδες και θα αναπτυσσόταν σε 3.3 εκατ. τετραγωνικά μέτρα. Αξίζει να σημειωθεί πως τον Αύγουστο, εξασφαλίστηκαν οι τροποποιημένες πολεοδομικές άδειες για τη δημιουργία του έργου.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του εξαμήνου του 2018 της Cyprus Limni Resorts and Golfcourses Plc, o συνολικός δανεισμός της εταιρείας ανερχόταν σε 145.5 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 91.2 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε μη βραχυπρόθεσμο τραπεζικό δανεισμό και 54.2 εκατ. ευρώ σε δανεισμό από άλλες εταιρείες του Ομίλου. Για την ίδια περίοδο, το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας ανερχόταν σε 226.2 εκατ. ευρώ και τα ίδια κεφάλαια σε 63.2 εκατ. ευρώ.

Όπως πληροφορείται το Insider, σπίτια που ανήκουν στην οικογένεια Σιακόλα αλλά και το club house του παλιού μεταλλείου στην περιοχή δεν συμπεριλαμβάνονται στη συμφωνία με την Τράπεζα Κύπρου.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here