Βασίλισσα Ελισάβετ: Η απουσία της από τους ιππικούς αγώνες και τα πρώτα γενέθλια της μικρής Λίλιμπετ


Η Βασίλισσα Ελισάβετ απουσιάζει σήμερα από τους ιππικούς αγώνες του Έπσομ, ενώ είδε για πρώτη φορά την εγγονή της Λίλιμπετ που γιορτάζει σήμερα τα πρώτα της γενέθλια 

Η βασίλισσα Ελισάβετ δεν θα παραστεί στους ιππικούς αγώνες του Έπσομ που είναι γνωστοί ως «Epsom Derby» που διεξάγονται σήμερα και αποτελούν μέρος των εορταστικών εκδηλώσεων για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο, ανακοίνωσε το Μπάκιγχαμ.

Θα την εκπροσωπήσει στην εκδήλωση η κόρη της, πριγκίπισσα Άννα, η οποία είναι δεινή ιππέας, όπως άλλωστε και η μητέρα της που λατρεύει τα άλογα και τις ιπποδρομίες. Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ επιβεβαίωσαν ότι η Μεγαλειότητά της θα παρακολουθήσει το μεγάλο αθλητικό γεγονός από την τηλεόραση στο Κάστρο του Ουίνδσορ, καθώς ένιωσε «ενόχληση» μετά από μια πολυάσχολη πρώτη μέρα εορτασμών την Πέμπτη.

Η 96χρονη βασίλισσα αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα τους τελευταίους μήνες και το παλάτι είχε προειδοποιήσει εκ των προτέρων ότι η μονάρχης πιθανότατα δεν θα είναι σε θέση να παρευρεθεί σε όλες τις εκδηλώσεις για τα 70α της γενέθλια στο θρόνο. Η βασίλισσα έλαμψε επίσης δια της απουσίας της και από τη λειτουργία των ευχαριστιών στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Παύλου την Παρασκευή.

Τα γενέθλια της Λίλιμπετ

Η κόρη του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ, Λίλιμπετ γιορτάζει τα πρώτα της γενέθλια σήμερα στο Frogmore Cottage, στο Ουίνδσορ, με φόντο το Πλατινένιο Ιωβηλαίο. Ούτε η Λίλιμπετ, ούτε ο μεγαλύτερος αδερφός της, ο τρίχρονος Άρτσι, δεν έχουν εμφανιστεί δημόσια σε κανέναν από τους εορτασμούς για τα 70 χρόνια της προγιαγιάς τους στο θρόνο.

Το δεύτερο παιδί του ζεύγους Σάσεξ γεννήθηκε στις 11.40 π.μ. την Παρασκευή 4 Ιουνίου του 2021 στο νοσοκομείο Santa Barbara Cottage στην Καλιφόρνια και ονομάστηκε προς τιμή της Βασίλισσας. «Λίλιμπετ» είναι το προσωνύμιο της βασίλισσας απο την εποχή που ήταν νήπιο και δεν μπορούσε να προφέρει σωστά το όνομά της.

Ο παππούς της, ο βασιλιάς Γεώργιος Ε’, την αποκαλούσε χαϊδευτικά «Λίλιμπετ» μιμούμενος τις δικές της προσπάθειες να πει το όνομά της, Ελισάβετ. Η ενός έτους δισέγγονή της γνωστή ως «Λίλι», έχει το μεσαίο όνομα Νταϊάνα το οποίο επιλέχθηκε στη μνήμη της αείμνηστης γιαγιάς της.

Καθώς η μονάρχης δεν θα παραστεί σήμερα στις ιπποδρομίες, κάποιοι λένε οτι θα μπορούσε να είναι η τέλεια ευκαιρία για τη βασιλική οικογένεια να συγκεντρωθεί για να γιορτάσει τη βάπτιση της μικρής στο Κάστρο του Ουίνδσορ στα πρώτα της γενέθλια. Ο βασιλικός σχολιαστής Omid Scobie είπε πάντως οτι ο Χάρι και η Μέγκαν «θέλουν να κρατήσουν όσο το δυνατόν πιο χαμηλούς τόνους σε αυτό το ταξίδι».


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ