Φωτιά στη Βούλα: Ο καιρός των επόμενων ωρών στην περιοχή


Η φωτιά στη Βούλα έχει προκαλέσει καταστροφές – Πώς θα εξελιχθεί ο καιρός στην περιοχή

Πολύ δύσκολες ώρες στη Βούλα μετά τη φωτιά που εκδηλώθηκε νωρίτερα το μεσημέρι του Σαββάτου με το Newsbomb.gr να είναι από την πρώτη στιγμή στο πύρινο μέτωπο και να καταγράφει με αποκλειστικές φωτογραφίες και βίντεο την καταστροφή από την πύρινη λαίλαπα.

Κρίσιμο στοιχείο για την εξέλιξη της φωτιάς οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή, στις νότιες παρυφές του Υμηττού. Σύμφωνα, λοιπόν, με την σελίδα Flame Project στο Facebook που ανέλυσε τα μετεωρολογικά δεδομένα στις 5 το απόγευμα του Σαββάτου «αναμένεται βελτίωση των πυρομετεωρολογικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή εκδήλωσης και εξάπλωσης της δασικής πυρκαγιάς στις νότιες παρυφές του Υμηττού, με αναμενόμενη επιδείνωση από νωρίς αύριο, Κυριακή (05/06) το πρωί.

Κατά την ίδια πηγή προχωρώντας προς το βράδυ, έως τις 21:00, αναμένεται:

  • Εξασθένιση των ανέμων σε εντάσεις που δε θα ξεπερνούν τα 2-3 μποφόρ μέσα στη νύχτα, με ενίσχυση στα 3-4 μποφόρ από νωρίς αύριο το πρωί.
  • Ανάκαμψη της υγρασίας της νεκρής λεπτής καύσιμης ύλης σε επίπεδα άνω του 10-11%, γεγονός που θα βοηθήσει στην επιβράδυνση της ταχύτητας εξάπλωσης της φωτιάς μέσα στη νύχτα, με εκ νέου πιο ξηρές συνθήκες από τις πρωινές ώρες αύριο.
  • Συνολικά, λιγότερο ευνοϊκές πυρομετεωρολογικές συνθήκες για την περαιτέρω εξάπλωση της φωτιάς κατά τη διάρκεια της νύχτας, με σταδιακή επιδείνωση από νωρίς το πρωί αύριο Κυριακή (05/06).


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ