Κωνσταντέλλος για απαγόρευση μουσικής: Κάθε μέρα θα κόβω πρόστιμο 5.000 ευρώ αν δεν συμμορφωθούν


Οι κάτοικοι της παραλιακής παραπονούνται καθώς τα ντεσιμπέλ παραμένουν στα ύψη μέχρι τις πρωινές ώρες

Από την 1η Ιουλίου τα καταστήματα εστίασης στα Νότια Προάστια, που ενοχλούσαν βάζοντας τη μουσική στους εξωτερικούς χώρους στη διαπασών, θα πρέπει να συμμορφωθούν καθώς οι δήμοι Αλίμου και Βούλας-Βάρης-Βουλιαγμένης αποφάσισαν να λάβουν μέτρα κατά της ηχορύπανσης στο παραλιακό μέτωπο. Συγκεκριμένα ο δήμος Βούλας-Βάρης-Βουλιαγμένης με τον νέο κανονισμό λειτουργίας που ψήφισε το δημοτικό συμβούλιο αποφασίστηκε ότι η μουσική θα σταματά στις 11 το βράδυ σε επιχειρήσεις εντός οικιστικού ιστού.

«Είναι λίγοι οι επιχειρηματίες που έχουν πολύ δυνατά τη μουσική στους εξωτερικούς χώρους», είπε στο Newsbomb.gr o δήμαρχος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος. Τόνισε πως το συγκεκριμένο μέτρο «δεν το κάνουμε για μικροπολιτικούς σκοπούς αλλά δεν μπορούν κάποιοι να μην σέβονται τους κατοίκους και να έχουν δυνατά τη μουσική μετά τις 11.00».

Μάλιστα, διευκρινίζει ότι ο δήμος προχωράει «στο κλείσιμο της μουσικής στους εξωτερικούς χώρους, όχι στο κλείσιμο των καταστημάτων και ούτε το κλείσιμο της μουσικής στους εσωτερικούς χώρους».

5.000 ευρώ τα πρόστιμα

Σε περίπτωση παράβασης του ωραρίου, η Δημοτική Αστυνομία θα επιβάλει άμεσα πρόστιμο 5.000 ευρώ, ενώ η εφαρμογή του νέου κανονισμού θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιουλίου.

Ο δήμαρχος Βάρης – Βούλας Βουλιαγμένης, κύριος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος σημείωσε για την εν λόγω απόφαση:

«Τα περισσότερα καταστήματα εστίασης έχουν άδεια εστιατορίου και μετά τις 11.00 λειτουργούν ως «ορθάδικα» με πολύ δυνατά τη μουσική. Βάσει της νομοθεσίας μετά από τρεις καταγγελίες θα πρέπει να κλείσουν για 10 μέρες, αλλά οι ιδιοκτήτες προσφεύγουν στο δικαστήριο κάνοντας ασφαλιστικά μέτρα. Έτσι παίρνουν συνεχείς αναβολές και η απόφαση μετατίθεται για το Δεκέμβριο που τα καταστήματά τους είναι κλειστά. Εμείς θα αλλάξουμε αυτό το καθεστώς και λέμε “πηγαίνετε στα διοικητικά δικαστήρια, κάντε ό,τι θέλετε αλλά κάθε παράβαση έχει πρόστιμο 5.000 ευρώ και για να πάτε στο διοικητικό δικαστήριο πρέπει να προκαταβάλλετε το 40%”. Άρα κάθε μέρα θα κόβω πρόστιμο 5.000 ευρώ αν δεν συμμορφωθούν».

Βίντεο – ντοκουμέντο: Η μουσική στη διαπασών…

Το Newsbomb.gr, παράλληλα, φέρνει στη δημοσιότητα βίντεο – ντοκουμέντο από την κατάσταση που επικρατεί στον δήμο Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης από τη δυνατή μουσική στα καταστήματα.

Θετικοί οι κάτοικοι και στον Άλιμο

Εκτός του δήμου Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, το ίδιο μέτρο έχει ανακοινώσει πως θα λάβει και ο δήμος Αλίμου. Το Newsbomb.gr ζήτησε τη γνώμη κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι εμφανίστηκαν θετικοί με το να σταματάει η μουσική στις 23:00.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ