Guardian: Επίκειται επιδημία χολέρας στη Μαριούπολη από τους νεκρούς και τα σκουπίδια


Πόλεμος στην Ουκρανία: Μια είδηση που προκαλεί ανυσηχία δημοσιεύει ο Guardian – Κάνει λόγο για ξέσπασμα χολέρας στην κατεχόμενη Μαριούπολη

Για επικείμενο ξέσπασμα χολέρας στην κατεχόμενη Μαριούπολη, λόγω της συγκέντρωσης πτωμάτων και σκουπιδιών εξαιτίας του συνεχιζόμενου πολέμου λόγω κάνει λόγο ο Guardian.

Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα, η οποία επικαλείται πληροφορίες τοπικών ΜΜΕ, οι Ρώσοι αξιωματούχοι στην κατεχόμενη Μαριούπολη έκλεισαν το νότιο λιμάνι για καραντίνα λόγω πιθανής επιδημίας χολέρας, σύμφωνα με ανακοινώσεις από τις ουκρανικές Αρχές.

Ειδικότερα, ο Petro Andryushchenko, σύμβουλος του δημάρχου της Μαριούπολης, δήλωσε στην ουκρανική τηλεόραση ότι η πόλη προετοιμάζεται για μια επιδημία καθώς συσσωρεύονται νεκρά σώματα και σκουπίδια στην πόλη

Το δημοσίευμα του Guardian.

Πούτιν: Εντολή αποζημίωσης 80.000 ευρώ στις οικογένειες στρατιωτών που σκοτώθηκαν στην Ουκρανία

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν με διάταγμα που υπέγραψε δίνει την εντολή να καταβάλλεται αποζημίωση ύψους 5 εκατομμυρίων ρουβλίων (79.272 ευρώ) στις οικογένειες κάθε μέλους της Εθνικής Φρουράς που σκοτώθηκε στην Ουκρανία και την Συρία, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS.

Η Τουρκία και η Ρωσία προωθούν συμφωνία για τα σιτηρά μέσω της Μαύρης Θάλασσας

Η Τουρκία και η Ρωσία κατέληξαν σε μια προσωρινή συμφωνία για την επανέναρξη των μεταφορών αγροτικών προϊόντων της Ουκρανίας από ένα βασικό λιμάνι της Μαύρης Θάλασσας, αλλά το Κίεβο παραμένει επιφυλακτικό απέναντι στην προτεινόμενη συμφωνία. Στην εν λόγω προσωρινή συμφωνία αναφέρεται το Bloomberg επικαλούμενο άτομα που γνωρίζουν τις συζητήσεις που έχουν γίνει για το ζήτημα αυτό.

Σύμφωνα με το Bloomberg η συμφωνία προβλέπει την αποναρκοθέτηση της θαλάσσιας περιοχής της Οδησσού και επιτρέπει την ασφαλή διέλευση των πλοίων μέσω της Μάυρης Θάλασσας υπό την αιγίδα του ΟΗΕ.

Η Ουκρανία , σύμφωνα με τις πηγές του Bloomberg, δεν έχει ακόμη υποστηρίξει το σχέδιο, ανησυχώντας ότι η κατάργηση της άμυνας θα μπορούσε να αφήσει το ζωτικής σημασίας λιμάνι ανοιχτό σε ρωσική επίθεση.

Η Ρωσία απαιτεί να της δοθεί η δυνατότητα να πραγματοποιεί έλεγχους στα εμπορικά πλοία για να διαπιστώνει αν μεταφέρονται όπλα, όρο με τον οποίο η Ουκρανία δεν συμφωνεί.

Το σχέδιο αναμένεται να συζητήσει την Τετάρτη στην Άγκυρα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, αλλά είναι ασαφές αν η Ουκρανία θα στείλει εκπρόσωπο.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ