Πανελλήνιες 2022: Δείτε σε βίντεο τις απαντήσεις σε Αρχαία, Μαθηματικά και Βιολογία (ΓΕΛ)


Πανελλήνιες 2022: Η δεύτερη ημέρα των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2022 βρήκε τους μαθητές των ΓΕΛ να δίνουν Μαθηματικά, Αρχαία Ελληνικά και Βιολογία ανάλογα με την ομάδα Προσανατολισμού – Δείτε τα θέματα και τις απαντήσεις στο Newsbomb.gr

Οι Πανελλήνιες Εξετάσεις 2022 συνεχίστηκαν τη Δευτέρα (6/6), με τους αποφοίτους των ΓΕΛ να διαγωνίζονται στα Αρχαία Ελληνικά, Μαθηματικά και Βιολογία.

Σήμερα Τρίτη 7 Ιουνίου, ακολουθούν οι εξεταζόμενοι των ΕΠΑΛ σε Ανατομία-Φυσιολογία ΙΙ, Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (ΑΟΘ), Δίκτυα Υπολογιστών και Αρχές Βιολογικής Γεωργίας.

Τα θέματα στα Αρχαία Ελληνικά

Δείτε τα θέματα στα Αρχαία (arxaia.pdf | 289.62 KB | application/pdf)

Οι απαντήσεις στα Αρχαία Ελληνικά

Δείτε τις απαντήσεις στα Αρχαία Ελληνικά (apantiseis-arxaia-panellinies-2022a.pdf | 341.21 KB | application/pdf)

Τα θέματα στα Μαθηματικά

Δείτε τα θέματα στα Μαθηματικά (- 1.pdf | 393.45 KB | application/pdf)

Οι απαντήσεις στα Μαθηματικά

Δείτε τις απαντήσεις στα Μαθηματικά (- .pdf | 393.45 KB | application/pdf)

Τα θέματα στη Βιολογία

Δείτε τα θέματα στη Βιολογία (viologia.pdf | 384.63 KB | application/pdf)

Οι απαντήσεις στη Βιολογία

Δείτε τις απαντήσεις στη Βιολογία (apantiseis-viologia-panellinies-2022.pdf | 534.46 KB | application/pdf)

Μαθηματικά Πανελλήνιες 2022: Κλιμακούμενης δυσκολίας τα θέματα

Τα φετινά θέματα στα Μαθηματικά, θεωρούνται σε γενικές γραμμές βατά για το σύνολο των υποψηφίων, κλιμακούμενης δυσκολίας και απευθύνονται σε μαθητές οι οποίοι δούλεψαν μεθοδικά και συστηματικά καθ’ όλη την διάρκεια της σχολικής χρονιάς, σύμφωνα με τον Τογιόπουλο Γιώργο, από τα φροντιστήρια «ΝΕΟ».

Πιο αναλυτικά τα επιμέρους θέματα έχουν ως εξής:

Το θέμα Α είναι ένα κλασικό ζήτημα θεωρίας με απόδειξη ενός θεωρήματος, διατύπωση ορισμών και ερωτήσεις Σωστού -Λάθους.

Στο θέμα Β ελέγχονται βασικές γνώσεις του 1ου κεφαλαίου, όπως η σύνθεση, η αντίστροφη και η εξέταση υποθέσεων του θεωρήματος Ενδιαμέσων τιμών και θα τα χαρακτηρίζαμε ως βατά και πολύ καλά δουλεμένα θέματα σχεδόν από όλους τους υποψήφιους. Το δεύτερο υποερώτημα του Β3 είναι πιο απαιτητικό.

Το θέμα Γ είναι μία άσκηση του διαφορικού λογισμού. Έχει κλιμάκωση ως προς τη δυσκολία σε σχέση με το Β θέμα αλλά και πάλι θα το χαρακτηρίζαμε προσιτό ως προς τα ερωτήματα Γ1 και Γ2. Το ερώτημα Γ3 είναι ένα ζήτημα ρυθμού μεταβολής το οποίο παραδοσιακά δυσκολεύει τους μαθητές, αλλά ύστερα από μία προσεκτική ανάγνωση και κατανόηση δεν έχει ιδιαίτερες δυσκολίες.

Το θεμα Δ καλύπτει ένα μεγάλο μέρος του διαφορικού Λογισμού και η επίλυση του θέματος αυτού προυποθέτει πολύ καλή προετοιμασία και βαθιά κατανόηση των εννοιών, παράλληλα με σύνθετη σκέψη και κριτική ικανότητα των μαθητών. Είναι ένα θέμα υψηλότερου δείκτη δυσκολίας για καλά διαβασμένους και προετοιμασμένους μαθητές.

Δείτε σε βίντεο τις απαντήσεις στα Μαθηματικά:

Βιολογία Πανελλήνιες 2022: Απαιτητικά τα θέματα

Τα σημερινά θέματα στο μάθημα της Βιολογίας κρίνονται απαιτητικά, σύμφωνα με τη βιολόγο Γιώτα Παππά, από τα φροντιστήρια «ΝΕΟ».

Τα θέματα Α και Β παρουσιάζουν έναν ήπιο βαθμό δυσκολίας με γνώσεις και από τα δύο τεύχη της εξεταστέας ύλης. Τα θέματα Γ και Δ ανεβάζουν αρκετά τον πήχη της δυσκολίας.

Απαιτούν ιδιαίτερα προσεκτικό χειρισμό, καθώς κρύβουν αρκετές λεπτομέρειες και χρειάζεται αρκετός χρόνος για την σωστή και ολοκληρωμένη διατύπωση τους.

Δείτε σε βίντεο τις απαντήσεις στη Βιολογία:

Αρχαία Πανελλήνιες 2022: Διαχειρίσιμα τα θέματα

Η εγγενής ιδιότητα του ανθρώπου ως πολίτη είναι ο κοινός παρονομαστής των ενοτήτων 17 και 20 που τέθηκαν ως κείμενα αναφοράς. Τόσο ο Αριστοτέλης (17) όσο και ο Επίκτητος (20) αναδεικνύουν την υπεροχή του ανθρώπου έναντι των άλλων ζώων αποδιδόμενη στον λόγο (λογική και έναρθρη ομιλία) που εκ φύσεως έχει λάβει και τον καθιστά μέρος υπεύθυνο και σημαντικό ενός ευρύτερου συνόλου είτε αυτό είναι η πόλις κράτος (Αριστοτέλης) είτε μια οικουμενική κοινωνία (Επίκτητος). Ωστόσο, δεν υπάρχουν ερωτήματα που απαιτούν συνδυασμό των δύο ενοτήτων για να απαντηθούν, κάτι που μόνο στο παράλληλο κείμενο μπορεί να γίνει.

Οι ερωτήσεις κατανόησης – μετάφρασης μπορούν να απαντηθούν εύκολα από τα δεδομένα των κειμένων και οι ερωτήσεις εισαγωγής χαρακτηρίζονται εύκολες και χωρίς «παγίδες», σύμφωνα με τις Πλοιαρχοπούλου Ελένη και Κουνου Χρύσα από τα φροντιστήρια «ΝΕΟ».

Η πρώτη λεξιλογική ερώτηση απαιτεί ετυμολογική προσέγγιση ενώ η δεύτερη μπορεί να απαντηθεί με αναφορά στην νέα ελληνική. Επίσης, το παράλληλο κείμενο πραγματεύεται την έννοια της «προαιρέσεως» η οποία απαντάται ξεκάθαρα στο κείμενο του Επίκτητου, ωστόσο καλό είναι να γίνει αναφορά και στον Αριστοτέλη, καθώς τονίζεται η διαφορά του ανθρώπου από τα άλλα ζώα ως προς αυτό το χαρακτηριστικό. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι τα κείμενα προέρχονται από τις δύο τελευταίες θεματικές ενότητες του σχολικού βιβλίου, οι οποίες δεν αποτελούσαν μέχρι τώρα εξεταστέα ύλη, γεγονός που τα καθιστά πιο απαιτητικά σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Τα σημερινά θέματα στο αδίδακτο κείμενο κρίνονται διαχειρίσιμα, αλλά από επαρκώς προετοιμασμένους μαθητές. Τα θέματα εντάσσονται στη διδαχθείσα ύλη, ωστόσο υπήρχαν σημεία που έχρηζαν ιδιαίτερης προσοχής από τους υποψηφίους.

Δείτε σε βίντεο τις απαντήσεις στα Αρχαία Ελληνικά:

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για τις Πανελλήνιες 2022

Για μία ακόμη χρονιά, το Νewsbomb.gr θα βρίσκεται στο πλευρό των υποψηφίων. Το Νewsbomb.gr, σε συνεργασία με τα φροντιστήρια «ΝEO», θα ενημερώνει έγκυρα και έγκαιρα για τα θέματα των Πανελληνίων 2022 και τις απαντήσεις τους, καθώς και όλες τις εκτιμήσεις για τις Βάσεις 2022, έως ότου ανακοινωθούν.

Νέο Φροντιστήριο: 54 χρόνια επιτυχίες

Ο όμιλος Νέο Φροντιστήριο, ιδρύθηκε το 1968 και σήμερα αριθμεί πάνω από 82 εκπαιδευτικά κέντρα με 600 καθηγητές, 70 συνεργάτες διευθυντές σπουδών κάθε ειδικότητας, πλήρη σειρά εκδόσεων και πλούσιο ηλεκτρονικό εκπαιδευτικό υλικό. Η πλούσια ακαδημαϊκή του παράδοση διατηρείται αναλλοίωτη, αφού οι άνθρωποι του βρίσκονται σε συνεχή εγρήγορση αφουγκραζόμενοι τις νέες εξελίξεις και προκλήσεις της εποχής, κάτι που επιβεβαιώθηκε περίτρανα στην πρόσφατη περιπέτεια της πανδημίας.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ