ΗΠΑ CDC: Ανεβάζει την ειδοποίηση για την ευλογιά των πιθήκων στο επίπεδο 2 και συνιστά μάσκες κατά τη διάρκεια ταξιδιού


ΗΠΑ CDC: Το CDC ανεβάζει την ειδοποίηση για την ευλογιά των πιθήκων στο επίπεδο 2, και συνιστά μάσκες κατά τη διάρκεια ταξιδιού Το CDC προειδοποιεί ότι η ασθένεια ήταν πιο διαδεδομένη στους «άντρες που κάνουν σεξ με άνδρες» Η Monkeypox δεν πρόκειται να «απογειωθεί ξαφνικά»: Dr. Siegel Το CDC αύξησε το επίπεδο συναγερμού για την ευλογιά των πιθήκων στο επίπεδο 2 τη Δευτέρα, συνιστώντας στους ταξιδιώτες να φορούν μάσκες, μεταξύ άλλων μέτρων υγείας.

Αν και δεν βρίσκεται στο επίπεδο της COVID-19, η ευλογιά των πιθήκων έχει εξαπλωθεί σε ολόκληρο τον κόσμο εκτός Αφρικής από τον Μάρτιο.

Τα συμπτώματα της ευλογιάς των πιθήκων αρχίζουν ως σχετικά γριππώδη, αλλά σύντομα επεκτείνονται σε πρήξιμο των λεμφαδένων και εξάνθημα σε όλο το σώμα και το πρόσωπο.

Τελικά, επώδυνες βλάβες σχηματίζονται σε περιοχές εξανθήματος, αφήνοντας σοβαρές ουλές.

«Περιπτώσεις ευλογιάς των πιθήκων έχουν αναφερθεί στην Ευρώπη, τη Βόρεια Αμερική, τη Νότια Αμερική, την Αφρική, την Ασία και την Αυστραλία», έγραψε το CDC στην προειδοποίησή του. “Κάποιες περιπτώσεις αναφέρθηκαν μεταξύ ανδρών που έκαναν σεξ με άνδρες.

Ορισμένες περιπτώσεις αναφέρθηκαν επίσης σε άτομα που ζουν στο ίδιο νοικοκυριό με ένα μολυσμένο άτομο”, πρόσθεσε.

Από τις 3 Ιουνίου, υπήρξαν 21 καταγεγραμμένα κρούσματα ευλογιάς στις ΗΠΑ που συνδέονται με την τρέχουσα επιδημία, σύμφωνα με το CDC. Οι δοκιμαστικοί σωλήνες με την ένδειξη «Θετικός ιός ευλογιάς των πιθήκων» φαίνονται σε αυτήν την εικόνα που λήφθηκε στις 22 Μαΐου 2022.

Οι δοκιμαστικοί σωλήνες με την ένδειξη «Θετικός ιός της ευλογιάς των πιθήκων» φαίνονται σε αυτήν την εικόνα που λήφθηκε στις 22 Μαΐου 2022.

Η ασθένεια μπορεί να έχει περάσει απαρατήρητη στις δυτικές χώρες υπό το πρόσχημα ενός Σεξουαλικά Μεταδιδόμενου Νοσήματος, σύμφωνα με τον Δρ Amesh Adalja. Υπάρχει ένας αριθμός ΣΜΝ που έχουν παρόμοια συμπτώματα με την ευλογιά των πιθήκων.

«Αυτό που είναι πιθανό να συνέβη είναι ότι μια ενδημική μολυσματική ασθένεια από την Αφρική βρήκε τον δρόμο της σε ένα κοινωνικό και σεξουαλικό δίκτυο και στη συνέχεια βοηθήθηκε σημαντικά από σημαντικά γεγονότα ενίσχυσης, όπως τα ρέιβ στο Βέλγιο, για να διαδοθεί σε όλον τον κόσμο», είπε η Adalja στο NBC News.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ