ΗΠΑ: Ένοχη δήλωσε η μητέρα, τζιχαντίστρια του Κάνσας – Εκπαίδευε κορίτσια ακόμη και 10 ετών σε όπλα


Ένοχη για «υλική υποστήριξη σε τρομοκρατική επιχείρηση» δήλωσε.Αμερικανίδα τζιχαντίστρια, που κατηγορείται ότι ήταν επικεφαλής μιας γυναικείας ταξιαρχίας του Ισλαμικού Κράτους και σχεδίαζε επιθέσεις στις ΗΠΑ

Η Άλισον Φλούκ-Εκρεν, μία μητέρα από το Κάνσας που εγκατέλειψε τις ΗΠΑ για να ενταχθεί σε τρομοκρατικά κινήματα στη Μέση Ανατολή κι έγινε ηγέτης ενός γυναικείου τάγματος του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) παραδέχθηκε χθες Τρίτη (7/6) την ενοχή της για την κατηγορία της τρομοκρατίας.

Η 42χρονη γυναίκα παρείχε στρατιωτική εκπαίδευση σε περισσότερες από 100 γυναίκες και κορίτσια, μερικά ηλικίας ακόμη και 10 ετών, για λογαριασμό του ριζοσπαστικού ισλαμικού χαλιφάτου στη Συρία, σύμφωνα με ομοσπονδιακούς εισαγγελείς. Η Φλουκ-Έκρεν έφυγε από τις ΗΠΑ το 2008, ακολουθώντας τον δεύτερο σύζυγό της Βόλκαν Έκρεν στην Αίγυπτο με τα τέσσερα παιδιά της, πριν μετακομίσει στη Λιβύη.

Η 42χρονη εκπαίδευε γυναίκες και μικρά κορίτσια

Εκεί εξέτασε και συνόψισε τα κυβερνητικά έγγραφα που έκλεψε ο σύζυγός της από την Ειδική Αποστολή των ΗΠΑ μετά από μια τρομοκρατική επίθεση που είχε στόχο το συγκρότημα στη χώρα, σύμφωνα με τις ομοσπονδιακές αρχές.

Στα χρόνια που ακολούθησαν, ταξίδεψε με τον σύζυγό της στην Τουρκία, τη Συρία και το Ιράκ και τελικά ηγήθηκε ενός γυναικείου κέντρου εκπαίδευσης στη Ράκα για λογαριασμό του Ισλαμικού Κράτους, ανέφεραν οι ομοσπονδίες. Παρείχε ιατρικές υπηρεσίες, φροντίδα παιδιών και εκπαιδευτικές υπηρεσίες σχετικά με τις διδασκαλίες του ISIS, σύμφωνα με τις αρχές.

Το 2017, τέθηκε επικεφαλής ενός αποκλειστικά γυναικείου στρατιωτικού τάγματος του ISIS, γνωστό ως «Χατίμπα Νουσάιμπα», ανέφεραν οι Αρχές. Εκπαίδευσε γυναίκες και κορίτσια στη χρήση αυτόματων όπλων AK-47, χειροβομβίδων και ζωνών αυτοκτονίας, σύμφωνα με το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Εκτός από την εκπαίδευση όπλων, το τάγμα της παρείχε «πολεμικές τέχνες, ιατρική εκπαίδευση, μαθήματα οδήγησης, θρησκευτικά μαθήματα του ISIS και πώς να πακετάρει και να προετοιμάζει μία τσάντα αποστολής με τουφέκια και άλλες στρατιωτικές προμήθειες», σύμφωνα με τα αρχεία της δίκης.

Αντιμετώπισε μια κατηγορία συνωμοσίας για την παροχή υλικής υποστήριξης ή πόρων σε μια ξένη τρομοκρατική οργάνωση στην Ανατολική Περιφέρεια της Βιρτζίνια την Τρίτη και αντιμετωπίζει μέγιστη ποινή φυλάκισης 20 ετών.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ