Παροξυσμός Ερντογάν: Σταματήστε να εξοπλίζετε τα νησιά – Δεν αστειεύομαι


Για άλλη μια φορά, ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξαπέλυσε ευθείες απειλές κατά της Ελλάδας

Ανεβαίνει επικίνδυνα το θερμόμετρο της έντασης στο Αιγαίο την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η τουρκική άσκηση EFES στα παράλια της Σμύρνης.

«Καλούμε την Ελλάδα να σταματήσει να εξοπλίζει τα νησιά και να ενεργήσει σύμφωνα με τις διεθνείς συμφωνίες. Παραιτηθείτε το συντομότερο, δεν αστειεύομαι», τόνισε σε απειλητικό τόνο ο Τούρκος πρόεδρος.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν δίστασε να κάνει έμμεση αναφορά και στην Μικρασιατική Καταστροφή, καλώντας την Ελλάδα να συμμορφωθεί και «να μείνει μακριά από ενέργειες που θα την κάνουν να μετανιώσει όπως έκανε πριν από έναν αιώνα».

Παράλληλα, εξαπέλυσε και νέα επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας πως μάλλον ο Έλληνας πρωθυπουργός κάνει… τουρισμό στα νησιά και πως: «Δεν μπορεί να πάει πουθενά έτσι».

«Εφαρμόζουμε σταδιακά την αποφασιστικότητά μας να προστατεύσουμε τα σύνορά μας με μια γραμμή ασφαλείας 30 χιλιομέτρων», σημείωσε.

Εκτός ορίων ο Τσελίκ: «Μπορεί να έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ»

Την ίδια ώρα, στο ίδιο μήκος κύματος και ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ομέρ Τσελίκ απειλεί με ανάρτησή του στο Twitter πως «μπορεί να έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ».

Το μήνυμα αυτό έστειλε ο Ομέρ Τσελίκ στο πλαίσιο της τουρκικής άσκησης EFES στα παράλια της Σμύρνης, από την οποία ανήρτησε και φωτογραφίες στον λογαριασμό του.

Πολεμικές ιαχές από τους Τούρκους: Πρόβα απόβασης σε νησί

Υπό το βλέμμα του Ταγίπ Ερντογάν και του εθνικιστή εταίρου του στην κυβέρνηση Ντεβλέτ Μπαχτσελί, πραγματοποιείται σήμερα στα τουρκικά παράλια το τελικό στάδιο της μεγάλης διακλαδικής άσκησης των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων «EFES 22».

Η εκπαιδευτική δραστηριότητα των Τούρκων ολοκληρώνεται με μια αποβατική ενέργεια σε νησιωτική περιοχή, η οποία θα μπορούσε να μεταφραστεί και ως πρόβα επίθεσης κατά της Ελλάδας στο Αιγαίο.

Την ώρα που η ένταση ανάμεσα σε Αθήνα και Άγκυρα χτυπά «κόκκινο», η τουρκική ηγεσία επιχειρεί επίδειξη ισχύος με στόχο να τρομοκρατήσει την Ελλάδα. Για το λόγο αυτό άλλωστε έχει ζητήσει από όλα τα Μέσα Ενημέρωσης στην Τουρκία να μεταβούν στη Σμύρνη και να καλύψουν το γεγονός της αποβατικής ενέργειας αλλά και τις εμπρηστικές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ