Μόδα και κουλτούρα δύο τροχών στην μπουτίκ VOLGARE, στο Μιλάνο


Ευρισκόμενο σε έναν πολυσύχναστο δρόμο του Μιλάνου, το VOLGARE είναι μια μπουτίκ ανδρικής ένδυσης όπου συνδυάζεται η τελευταία μόδα με αξεσουάρ μοτοσικλέτας.

Η Χέμα Γκουτιέρεθ (Gema Gutiérrez) του ισπανικού στούντιο Puntofilipino ανέλαβε τη διαμόρφωση του εσωτερικού χώρου, υλοποιώντας την επιθυμία του πελάτη της, ενός λάτρη της μοτοσικλέτας, να δημιουργήσει έναν χώρο λιανικής αφιερωμένο στον σύγχρονο άντρα.

Για το VOLGARE άντλησε έμπνευση από τη δημιουργική σκηνή του Μιλάνου και τα χρώματα και σχήματα μεξικανικών, μαροκάνικων, ισπανικών και πορτογαλικών ντιζάιν. Η μπουτίκ χαρακτηρίζεται από μια πολύπλευρη μίξη οργανικών τόνων και υφών που φέρνουν στον νου το λάιφ στάιλ της ακτής του Αμάλφι.

Κάνοντας νεύμα στις πολυπολιτισμικές ρίζες της γειτονιάς και χρησιμοποιώντας τα υπολείμματα του κτηρίου ως θεμέλιο του VOLGARE, το στούντιο Puntofilipino πάντρεψε τα ιδεώδη του μεξικανικού μοντερνισμού – κινήματος που για πρώτη φορά άνθησε τη δεκαετία του 1920 – με επιρροές από την Πορτογαλία, την Ισπανία και το Μαρόκο· ένας εκλεκτικισμός που αρθρώνεται μέσα από αντιτιθέμενα στοιχεία: χοντρά, πολύχρωμα υαλότουβλα και μωσαϊκό στο πάτωμα και εσωτερικούς τοίχους που κινούνται σε ένα χρωματικό φάσμα από τσιμέντο, πορτοκαλί, dusty blue, ήλεκτρο και εκρού.

«Το αποτέλεσμα είναι ένας εμβυθιστικός και μεθυστικός κόσμος χρωμάτων και ζεστασιάς. Το στούντιο δεν μπορούσε να αντισταθεί στο στυλ του, να συνδυάζει χρώμα, μοτίβο, υφή και vintage σε έναν χώρο – είναι φανταχτερό, διασκεδαστικό και χωρίς περιστροφές!» σχολίασαν από το Puntofilipino.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ