Στο 4,1% η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου μετά τις ανακοινώσεις της ΕΚΤ


Σε υψηλά επίπεδα τριετίας ανήλθε η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου , μετά τις ανακοινώσεις της ΕΚΤ πως θα τερματίσει το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων (APP) την 1η Ιουλίου του 2022 και θα προχωρήσει στην αύξηση των βασικών επιτοκίων του ευρώ κατά 25 μονάδες βάσης στα τέλη Ιουλίου.

Το spread διαμορφώνεται στις 270 μονάδες βάσης, με το δεκαετές ελληνικό ομόλογο να σημειώνει σήμερα απόδοση 4,15%. Το πενταετές ελληνικό ομόλογο σημειώνει σήμερα απόδοση 2,93% και το 15ετές ελληνικό ομόλογο σημειώνει σήμερα απόδοση 4,17%.

Αυτό συνέβη αν και η ΕΚΤ στην ανακοίνωσή της επαναλαμβάνει τη δέσμευση να στηρίξει την Ελλάδα, που βρίσκεται εκτός επενδυτικής βαθμίδας. Όπως σημειώνει, σε περίπτωση ανανεωμένου κατακερματισμού της αγοράς, οι επανεπενδύσεις των ομολόγων που αγοράστηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος στήριξης κατά της πανδημίας (PEPP) μπορούν να προσαρμόζονται με ευελιξία ανά πάσα στιγμή, σε σχέση με τον χρόνο, τις κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων και τις δικαιοδοσίες.

Αυτό θα μπορούσε να περιλαμβάνει την αγορά ομολόγων που εκδίδονται από την Ελληνική Δημοκρατία πέρα και πάνω από τη μετακύλιση λήξεων, προκειμένου να αποφευχθεί διαταραχή.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ