Μόσχα: Ένα χάμπουργκερ και δύο πατάτες, το νέο λογότυπο των «ρωσικών McDonald’s»


Ένα χάμπουργκερ και δύο πατάτες «φιγουράρουν» στο λογότυπο της νέας ρωσικής αλυσίδας εστιατορίων που ήταν κάποτε τα McDonald’s 

Η ρωσική αλυσίδα γρήγορου φαγητού που ήταν στο παρελθόν τα McDonald’s αποκάλυψε το νέο της λογότυπο καθώς ετοιμάζεται να ανοίξει ξανά τα εστιατόρια της από την Κυριακή (12/6) Το νέο branding περιλαμβάνει έναν κύκλο και δύο παράλληλες γραμμές, που λέγεται ότι αντιπροσωπεύουν ένα μπέργκερ και δύο τηγανητές πατάτες.

Η εταιρεία δεν έχει ακόμη αποκαλύψει το όνομα της αλυσίδας, αν και φέρεται ότι έχει εξετάσει μια σειρά από επιλογές. Τον Μάιο, η McDonald’s δήλωσε ότι θα αποχωρήσει από τη Ρωσία λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, μετά από 30 χρόνια παρουσίας.

Η ρωσική αλυσίδα έχει προγραμματίσει να ανοίξει ξανά 15 εστιατόρια αυτό το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, το οποίο επικαλείται τη Sistema PBO, την εταιρεία που διαχειρίζεται την επιχείρηση που ανήκε στο παρελθόν στα McDonald’s.

«Το πράσινο φόντο του λογότυπου συμβολίζει την ποιότητα των προϊόντων και των υπηρεσιών που έχουν συνηθίσει οι επισκέπτες μας», δήλωσε στο TASS εκπρόσωπος της εταιρείας. Σύμφωνα με την εφημερίδα Izvestia, η Sistema PBO υπέβαλε οκτώ πιθανά ονόματα για τη νέα αλυσίδα στη ρωσική κυβερνητική υπηρεσία που είναι αρμόδια για την πνευματική ιδιοκτησία. Τα ονόματα που φέρεται να εξετάζονται περιλαμβάνουν «Tot Samyi», που μεταφράζεται σε «το ίδιο» και «Svobodnaya Kassa» που σημαίνει «διαθέσιμη ταμειακή μηχανή».

Το πρώτο McDonald’s που είχε ανοίξει στη Μόσχα προσέλκυσε τεράστιο πλήθος την ημέρα των εγκαινίων του τον Ιανουάριο του 1990. Θεωρήθηκε κομβική στιγμή στο άνοιγμα της οικονομίας της Σοβιετικής Ένωσης καθώς ο Ψυχρός Πόλεμος πλησίαζε στο τέλος του Ο κολοσσός σταμάτησε ωστόσο προσωρινά τις δραστηριότητές της στη Ρωσία τον Μάρτιο, λιγότερο από δύο εβδομάδες μετά την εισβολή της χώρας στην Ουκρανία.

Τον περασμένο μήνα, ανακοίνωσε ότι θα εγκαταλείψει τη Ρωσία λόγω της «ανθρωπιστικής κρίσης» και του «απρόβλεπτου περιβάλλοντος λειτουργίας» που προκλήθηκε στη χώρα μετά τον πόλεμο. Τα εστιατόρια της εταιρείας θα αναλάβει ο Alexander Govor, ο οποίος διαχειριζόταν 25 εστιατόρια McDonald’s στη Σιβηρία.

Σύμφωνα με τη συμφωνία, η McDonald’s είπε ότι θα διατηρήσει το εμπορικό σήμα της στη Ρωσία. Έχει επίσης τη δυνατότητα να αγοράσει ξανά τα εστιατόρια της εντός 15 ετών. Πριν ανακοινώσει ότι εγκαταλείπει τη Ρωσία, τα McDonald’s λειτουργούσαν στη χώρα για περισσότερα από 30 χρόνια.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ