Γαλλία: Οι διακοπές των Μακρόν στην Κυανή Ακτή – Με σορτς ο Γάλλος πρόεδρος


Ένα διήμερο ξεκούρασης είχε το ζεύγος Μακρόν στην Κυανή Ακτή – Οι παπαράτσι απαθανάτισαν τον Εμανουέλ και την Μπριζίτ Μακρόν να περπατούν πιασμένοι χέρι – χέρι με σπορ ντύσιμο.

Ο Εμανουέλ Μακρόν και η σύζυγός του Μπριζίτ απόλαυσαν το πρώτο τους «ελεύθερο» Σαββατοκύριακο μετά την επανεκλογή του.

Ο 44χρονος Γάλλος πρόεδρος απαθανατίστηκε από του φωτογράφους στις 28 Μαΐου να φορά ένα λευκό μπλουζάκι πόλο, μαύρο σορτς και γυαλιά ηλίου καθώς περπατούσε χέρι-χέρι με την πρώτη κυρία της Γαλλίας στην περιοχή Bormes les Mimosas, στη νοτιοανατολική Γαλλία.

Η Μπριζίτ, φορούσε μια λευκή μπλούζα και μια πράσινη φούστα, καθώς το ζευγάρι απολάμβανε τον ήλιο στις πρώτες του διακοπές μετά τις γαλλικές προεδρικές εκλογές του Απριλίου.

Μόλις μισή μονάδα μπροστά το κόμμα του προέδρου Μακρόν

Η κεντρώα πολιτική παράταξη του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν προηγείται έναντι της αντίπαλής της αριστερής συμμαχίας ενόψει του πρώτου γύρου των βουλευτικών εκλογών αυτή την Κυριακή, υποδεικνύει δημοσκόπηση των ινστιτούτων Ipsos και CEVIPOF που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα Le Monde.

Η συμμαχία Ensemble («Μαζί») του κ. Μακρόν φέρεται να οδεύει να συγκεντρώσει το 28% των ψήφων στον πρώτο γύρο, έναντι 27,5% της συμμαχίας NUPES («Νέα Λαϊκή Οικολογική και Κοινωνική Ένωση») του Ζαν-Λικ Μελανσόν.

Η διαφορά των δύο παρατάξεων είναι εντός του ορίου στατιστικού σφάλματος (±1,1%). Οι βουλευτικές εκλογές διεξάγονται στη Γαλλία σε δύο γύρους, στις 12 και 19 Ιουνίου.

Η κεντρώα παράταξη του προέδρου προβλέπεται, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση αυτή, να εξασφαλίσει από 275 ως 315 έδρες στην εθνοσυνέλευση (χρειάζεται 289 για να διαθέτει την πλειοψηφία).


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ