Εγκυμοσύνη: Ακόμα και μια εβδομάδα σε ατμοσφαιρική ρύπανση αυξάνει τον κίνδυνο


Το μόνο που θέλει μια γυναίκα που περιμένει το παιδί της είναι να πάνε όλα καλά με την εγκυμοσύνη της και να μην κινδυνέψει η ίδια και το μωρό της

Οι παράγοντες κινδύνου σε μια εγκυμοσύνη είναι πολλοί. Έτσι λοιπόν η μέλλουσα μαμά πρέπει να είναι εξαιρετικά προσεκτική. Τώρα, νέα έρευνα δείχνει πως ακόμα και μια εβδομάδα σε μολυσμένο αέρα μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο για αποβολή.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Utah στις Ηνωμένες Πολιτείες μελέτησαν τα στοιχεία για 1.300 γυναίκες που είχαν μπει στο νοσοκομείο με αποβολή από το 2007 μέχρι το 2015.
Συνέκριναν τα περιστατικά των αποβολών με την ποιότητα του αέρα εκεί όπου έμεναν οι ασθενείς.

Τα αποτελέσματα έδειξαν πως οι γυναίκες που είχαν ζήσει ακόμα και για μια εβδομάδα σε περιοχές με αυξημένη μόλυνση του περιβάλλοντος είχαν έως και 16% μεγαλύτερο κίνδυνο να έχουν μια αποβολή σε σχέση με εκείνες που ζούσαν καθ’όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης στην φύση και στον καθαρό αέρα.

Όπως διευκρίνησε ο επικεφαλής της έρευνας, Dr. Matthew Fuller η ατμοσφαιρική ρύπανση μπορεί να βλάψει τα πνευμόνια και την καρδιά. Αυτό ίσως οδηγήσει σε ελιποβαρές έμβρυο το οποίο συχνά μπορεί να μην επιβιώσει.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ